Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Collin Veijer

Dolgelukkige Veijer reageert op 'geweldige stap' naar Moto2

Collin Veijer maakt volgend jaar de overstap naar de Moto2, waar de Nederlandse motorsportsensatie zal rijden voor het officiële Red Bull-fabrieksteam. Veijer reageert nu zelf op zijn overstap.

Veijer Mugello
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De geruchten deden zich al langere tijd de ronde, maar dinsdagochtend werd het nieuws dan ook officieel bekend gemaakt: Collin Veijer rijdt vanaf 2025 in de Moto2 voor Red Bull KTM Ajo Team, het officiële Red Bull-fabrieksteam in de Moto2-klasse waar hij als teamgenoot van Deniz Öncü uit zal komen. Hij heeft die stap te danken aan zijn sterke prestaties in de Moto3.

Veijer is zelf als vanzelfsprekend dolgelukkig met de aankondiging. "Ik ben superblij dat ik heb getekend bij Aki (Ajo, teambaas, red.) en het Red Bull KTM Ajo Team in de Moto2. KTM is aanwezig in alle GP-klassen en dit is een geweldige stap voor mijn carrière. Het is zo'n gerenommeerd team en de resultaten uit het verleden spreken voor zich. Het zal zeker niet makkelijk zijn om vanuit de Moto3 te komen, maar ik zal me goed voorbereiden." 

"2025 is het juiste moment om de stap te maken, ook fysiek gezien past de Moto2-motor beter bij me. Tegelijkertijd realiseer ik me dat we nog maar halverwege het huidige seizoen zijn. Ik zal me maximaal blijven focussen om dit jaar een zo goed mogelijk resultaat in het Moto3-kampioenschap te behalen."

Ook zijn gloednieuwe teambaas, Aki Ajo, reageert verheugd op het nieuws. "Ik ben erg blij om Collin aan boord te hebben, want we volgen hem al vele jaren. Hij heeft grote vooruitgang en professionaliteit laten zien en heeft zijn eerste stappen in het programma al gezet door deel te nemen aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Tijdens zijn twee seizoenen in de Moto3 heeft hij laten zien dat hij een coureur is die een mooie toekomst op het wereldpodium tegemoet gaat." 

"Wat ik ook respecteer, is zijn focus en zijn toewijding. Zijn leven staat in het teken van het bereiken van zijn doelen op het hoogste niveau. Het is een genoegen om het werk van de KTM Academy voort te zetten en te blijven pushen om het maximale uit de rijders te halen", zo sluit Ajo af.

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Newey tekent nieuw F1-contract en wordt aandeelhouder