Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Dollende oud-coureur stelt zich kandidaat voor Red Bull-zitje: "Halen toch oude vrienden van stal"

Daniil Kvyat heeft zich kandidaat gesteld voor een zitje bij Red Bull Racing. Met een knipoog natuurlijk en daarmee neemt hij de coureurssituatie bij Red Bull enigszins op de hak.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Stop met zoeken, Red Bull! De volgende Red Bull-coureur heeft zichzelf gemeld! In een interview met het platform Speed City Broadcasting heeft Daniil Kvyat zich namelijk kandidaat gesteld. Het is een interview van enige tijd terug, maar de vragen die betrekking hebben op Red Bull zijn nog steeds actueel.

De Rus wordt namelijk gevraagd naar de rijderssituatie bij Red Bull met Max Verstappen die heeft aangegeven zijn Red Bull-toekomst op te hangen aan het wel of niet aanblijven van Helmut Marko, met Sergio Perez wiens stoeltje 'altijd op de tocht staat' en met een oudgediende als Daniel Ricciardo die mikt op een zitje bij de hoofdmacht.

"Het komt allemaal wat chaotisch over, al ben ik niet verbaasd over de hele situatie", zo oppert de drievoudig F1-podiumklant. "Het lijkt erop dat ze hun oude makkers graag terughalen, dus als ze contact met me op willen nemen, hebben ze mijn nummer."

Van wie dat telefoontje dan moet komen? Dat is op dit moment even gissen voor Kvyat: "Ik weet niet of het nu Helmut Marko is of toch Christian Horner die belangrijker is of wie die interne machtsstrijd aan het winnen is. Het wordt interessant om te zien hoe het zich allemaal gaat ontvouwen, maar tegelijkertijd is het jammer dat wat er buiten de baan gebeurt interessanter is dan wat er óp de baan gebeurt."

Het Red Bull-thema is luchtig ingezet, maar als hem op meer serieuze toon gevraagd wordt of hij een F1-comeback zou overwegen, geeft hij aan alles open te houden. "Ik ben er klaar voor om waar dan ook te racen. Of dat nou de NASCAR Truck Series is, Xfinity of de CUP (daar waar hij sporadisch daadwerkelijk in actief is, red.). Ik kan me wel een paar scenario's in de F1 voorstellen waar ik in zou passen. Als de kans zich ooit weer zou aandienen, zal ik die beetpakken, maar we weten ook hoe politiek kan regeren in de F1."

Ook interessant:

De GP van China staat voor de deur en dat is al even geleden! Wat kunnen de coureurs verwachten en wat mogen we verwachten van Verstappen? Hij is immers geen voorstander van de sprintopzet, zeker in China niet.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"