Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Domenicali onthult 'F1-droom': "Dat is de aard van racen"

De huidige indeling van een Formule 1-weekend kennen we al een hele tijd, maar als het aan Formule 1-baas Stefano Domenicali ligt gaat dat binnenkort veranderen. Het idee van de Italiaan is namelijk dat er in elke sessie ergens voor moet worden gevochten.

Japan start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De vrijdag in een Formule 1-weekend staat al sinds jaar en dag in het teken van de eerste twee vrije trainingen. Al is dat tijdens een sprintweekend natuurlijk net wat anders, omdat er dan slechts één training wordt verreden, waarna er in plaats van de tweede sessie de kwalificatie voor de sprintrace wordt verreden. Op de zaterdag wordt in een regulier GP-weekend nog de derde vrije training afgewerkt, maar in een sprintweekend vindt dan de sprintrace plaats.

De baas van de koningsklasse van de autosport, Stefano Domenicali, vindt in ieder geval dat er telkens een competitief element aanwezig moet zijn als de coureurs de baan op gaan. Ook moet er een reden zijn voor de fans om te kijken. "Is het goed vermaak voor mensen die al op vrijdag komen om auto's over het circuit te zien rijden, alleen maar om zich beter voor te bereiden op de kwalificatie en de race? Ik bedoel, is dat wat mensen willen zien?", zo vraagt Domenicali zich hardop af in gesprek met Autosport.

"Er wordt door teams enorm geïnvesteerd in simulatietools om dat (het finetunen van de afstelling van de auto, red.) te doen. Dus mijn droom is dat je elke keer als je de baan op gaat, ergens voor moet vechten. Dat is de aard van racen. Dat is de aard van de coureurs, want ze willen elke keer de beste zijn. Ik denk dat we op de goede weg zijn. We doen de juiste dingen en de spanning die we brengen met de sprintrace is heel duidelijk, want veel promotors willen ze graag hebben."

Domenicali vervolgt zijn verhaal: "Nu is het dus een goed moment om te kijken wat de beste locatie is om goede actie te hebben en om naar de beste indeling op de kalender te zoeken om zo de juiste frequentie te creëren."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking! Newey tekent nieuw F1-contract en wordt aandeelhouder