Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Domenicali gaat in op zorgen Verstappen "Geen idee waar dat vandaan komt"

Max Verstappen heeft zich recentelijk meerdere keren uitgelaten over het voortbestaan van de Formule 1 Grand Prix van België. Hij zou het een verdrietige zaak vinden als het evenement van de kalender zou vallen. F1-baas Stefano Domenicali houdt de deur voor Spa-Francorchamps echter op een kier en misschien wel meer.

Formule 1-baas Stefano Domenicali liet niet veel los over de toekomst van de Formule 1 Grand Prix van België, maar gaf wel aan dat men niet te voorbarig moest zijn, aangezien de gesprekken met meerdere locaties voortduren. Het contract met Spa-Francorchamps loopt aan het einde van dit seizoen af en het circuit loopt het risico in 2023 niet op de kalender te staan, de kalender die in de komende weken aangekondigd zou moeten worden. Met het toevoegen van de GP van Las Vegas en de geplande terugkeer van zowel Qatar als China, is het aannemelijk dat enkele Europese races plaats moeten maken op een kalender die waarschijnlijk het recordaantal van 24 races zal tellen. Frankrijk, België, Monaco en Mexico zitten allemaal zonder contract voor 2023 en lopen allemaal het risico de boot te missen. Als Stefano Domenciali tijdens een meeting met onder andere RacingNews365 gevraagd wordt naar de kansen van Spa-Francorchamps, geeft hij aan dat hij sowieso nooit gezegd heeft dat men dit jaar voor het laatst in België racet, iets wat her en der gesuggereerd werd. "Ik zou iets in die trant nooit zeggen, daar zou ik zeer voorzichtig mee zijn. Het is waar dat we samenwerken en spreken met andere promotors om na te gaan of ze klaar zijn voor een full commitment, dit jaar of volgend jaar." Domenicali schetst daarbij zijn ideaalbeeld: "We zetten altijd in op een mix aan races, waarbij we op zijn minst één derde van de races in Europa willen rijden, één derde in Oost-Azië en één derde in Noord- en Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. We willen evenwicht."

Geld speelt mee, maar is niet allesbepalend

Natuurlijk zal het financiële aspect altijd meewegen, maar nooit ten koste van alles, zo beklemtoont Domenicali: "Natuurlijk kijken we naar het financiële plaatje, maar we hebben ook altijd gezegd dat traditionele races, waarvan we weten dat ze niet zo kapitaalkrachtig zijn als sommige anderen, ons grootste respect genieten." "Ook met België zijn de gesprekken gaande, dus ik heb geen idee waar de berichten vandaan komen." Daar staat tegenover dat historie geen garantie is voor een langer voortbestaan op de Formule 1-kalender, ook daar is Domenicali heel duidelijk over. "Op Monza viert men dit jaar de 100ste verjaardag van Italiaanse GP en dat wordt geweldig. Maar als Italiaan heb ik hen altijd gezegd dat ze niet enkel op historie kunnen leunen en daadwerkelijk ook moeten investeren in een geweldige toekomst." "Je kan er op rekenen dat dit soort locaties altijd deel uit zullen maken van de discussies, want dat is het enige juiste om te doen. Maar ze kunnen niet achterover leunen en er vanuit gaan dat ze er altijd bij zullen zijn, want zo werkt het ook niet."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"