Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Dominante Verstappen boezemt Coronel angst in: "Dit is niet goed voor F1!"

Max Verstappen won dit jaar tot nu toe negen van de veertien races. De manier waarop hij in België overwon, boezemt Tom Coronel zelfs angst in. Hij is bang dat de Nederlander gaat domineren en de sport saai wordt.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tom Coronel en Ruud Dimmers waren diep onder de indruk van Max Verstappen, die tijdens het Grand Prix-weekend in België alles en iedereen aan gort reed. In de nieuwste RacingNews365-podcast praat het duo samen met host Joris Mosterdijk uitgebreid na over het raceweekend op Spa-Francorchamps.

Coronel bijt enthousiast de spits af. "Dit was zo'n race als die we in Brazilië in de regen zagen (in 2016, red.). Een race waarin Max gewoon een hele andere auto had, zo leek het wel. Alsof hij iedereen buitenom voorbij kon, alsof ze er niet waren. Dat zag je al vanaf het begin van de race."

"Je zag dat hij wist dat hij sneller was", vervolgt de autocoureur. "Hij was de felle Verstappen niet, want dat hoefde hij niet te zijn. Dat wist hij al in zijn koppie. Na de kwalificatie wist hij al: geef me gewoon even die veertig ronden en dan pak ik jullie toch wel."

Zonder overdrijven vindt Coronel dat Max nu de snelste F1-coureur ooit. "Dat maakt Verstappen de meest volwassen en snelste coureur die ik ooit heb gezien. Nee, ik overdrijf niet. De Michael Schumachers en de Ayrton Senna's hebben we allemaal dingen zien doen waarvan de dachten 'wow', maar dit was niet 'wow', dit was 'wow, wow, wow'!"

Dimmers kan zich wel vinden in de woorden van Coronel en bestempelt het Grand Prix-weekend van België als de beste ooit van Verstappen. "Misschien was dit wel zijn beste weekend ooit. Heel het weekend. Hij stapt in en 'bam', zes, zeven, acht tienden van een seconde sneller dan de rest. In de race was het ook ongekend, want na een ronde of twaalf lag hij aan de leiding."

"Dan heet je Carlos Sainz of Sergio Perez en denk je 'ik sta lekker op de eerste rij en we hebben eens een kans om de race te winnen'. No way. Het mooiste was nog dat Max te horen kreeg dat hij op zijn banden moest gaan letten, maar dat hij zei dat hij het al deed. Marko vertelde na afloop dat het nog veel sneller had gekund. Hoe pijnlijk is dat dan als je Perez, Sainz of Leclerc bent?", lacht Dimmers.

Liever de hele podcast beluisteren? Dat kan hieronder. Het artikel gaat daarna verder.

Gaat Verstappen domineren?

Dat Verstappen nu al zo'n klasse apart is, is bijzonder te noemen. De Nederlander is namelijk pas 24 lentes jong. Het is iets dat de mannen van de RN365 F1-podcast angst in boezemt. Dimmers vertelt. "Verstappen is pas 24 jaar, maar mensen als (AlphaTauri-teambaas, red.) Franz Tost zeggen het ook: er komt nog veel meer aan. Max blijft maar groeien en groeien."

"De vrees die ik heb", vervolgt hij. "En die ik heb al eens vaker uitgesproken: geef Max alsjeblieft niet de beste auto, want dan wordt het zo saai. Geef hem een auto die net wat minder is, waarin hij moet knokken en strijden."

Coronel gaat verder waar Dimmers was gebleven. "Dit is niet goed voor de Formule 1!', vreest hij. "Ik appte dat ook naar Jos op zondag. De Formule 1 wordt nu saai. Het wordt te voorspelbaar. We hebben zo'n periode gehad met Michael Schumacher, waarin het te voorspellen was wie de race ging winnen."

"Als je dan kijkt naar het verschil met Perez, dan is het niet de auto en niet het team: het is Max Verstappen die het verschil maakt. Jos zei dat het hem niet interesseert, want de race winnen is het enige dat telt. Dat klopt ook!", lacht Coronel.

Schumacheriaanse Verstappen-periode

Als host Mosterdijk het duo de stelling voorlegt die ook de RacingNews365-lezers massaal beantwoordden - we weten nog niet hoe goed Verstappen echt is - houdt Dimmers zich niet in: "Eens!"

"Het is tweeledig. Eens, we weten het nog steeds niet, omdat hij nog steeds beter gaat worden. En oneens, omdat we al zien hoe goed hij nu is. Hij gaat nog steeds beter worden, Tom."

"Als hij nog beter wordt dan dit, kap dan maar gewoon met het hele Formule 1-circus", reageert Coronel. "Dan wordt het gewoon saai."

"Ik heb het ook altijd gezegd: als Ferrari zijnde zou je toch gewoon een blanco cheque geven aan het management van Verstappen? Vullen jullie hem maar in! Voor het merk is het de coureur die het verschil maakt. Als je een Schumacher-periode wil hebben, dan heb je een Verstappen nodig, zo lang hij rijdt."

Dimmers denkt dat zo'n periode wel eens werkelijkheid kan worden, maar dan niet bij Ferrari, maar bij Red Bull. "Die periode kan er nu misschien wel aankomen bij Red Bull", reageert hij op Tom. "Als je het bekijkt: ze hebben de beste auto, het meest geavanceerde ontwerp, ze hebben sowieso een hele, hele goede motor. Of het de beste is, geen idee, dus dan weet je dat je de beste coureur ter wereld hebt en misschien ook wel de beste auto."

"Ze staan er dus gewoon heel goed voor. Als je het hebt over een 'Schumacheriaanse' periode, dan zou zoiets voor Verstappen en Red Bull samen kunnen, een beetje zoals bij Vettel: vier wereldtitels. Die tweede heb je al binnen en volgend jaar sta je ook gelijk op poleposition."

"Daarbij komt ook nog dat Red Bull zich momenteel nog meer kan richten op volgend jaar. De RB19 is namelijk een doorontwikkeling van de auto van dit jaar. Al je focus kan je daar naar verleggen, want niemand gaat je dit jaar nog van de titel afhouden."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

32 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team