Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone: "Hamilton zal niet meer terugkeren in de Formule 1"

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone denkt niet dat we Lewis Hamilton in 2022 en daarna nog terug zullen zien in de Formule 1-paddock.

Lewis Hamilton verloor op bedenkelijke wijze de Formule 1-wereldtitel in de laatste ronde van de laatste race. Hij verscheen daarna alleen nog kort voor de camera direct na de race en op het podium, maar sindsdien heeft hij niet in het openbaar van zich laten horen. Twee dagen voor Kerst ontvolgde hij zelfs alles en iedereen op Instagram, waardoor de geruchtenstroom steeds verder op gang kwam. Wil de zevenvoudig kampioen nog wel terugkeren na het zware verlies dat hij in Abu Dhabi moest incasseren?

Ecclestone ziet Hamilton met pensioen gaan

In gesprek met het Zwitserse Blick laat Bernie Ecclestone zijn licht schijnen op de zaak Hamilton. Hij denkt dat de klap te hard is geweest. "Zijn teleurstelling is te groot, dus ik denk niet dat hij nog terug zal keren. Op een bepaalde manier kan je dat wel begrijpen." Volgens Bernie is het nu ook het moment ervoor. "Hij heeft zeven wereldtitels nu, net als Michael Schumacher. Nu zou het het ideale moment zijn om zijn droom waar te maken en mode-ondernemer te worden."

Hamilton kan alleen maar verliezen

Volgens Ecclestone kan het in 2022 alleen maar nog slechter worden voor Hamilton. "Hij kan alleen maar verliezen. Wie weet hoe de nieuwe bolides het veld overhoop zullen gooien. Met George Russell aan zijn zijde krijgt hij bovendien een ambitieuze teamgenoot, waar ik overigens niet zo overtuigd van ben als menigeen wel is..." "Laten we tot slot Max Verstappen niet vergeten. In Max heeft Lewis na jaren eindelijk weer een sterke concurrent gevonden. Ik snap dat Max niet denkt dat Lewis met pensioen zal gaan. Hij heeft in Hamilton eindelijk een rivaal die iedereen zeer hoog inschat, dus dan telt succes dubbel mee! En ik blijf erbij: Max is momenteel de beste coureur ter wereld!", aldus Ecclestone.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024