Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Ecclestone: "Hamilton zal niet meer terugkeren in de Formule 1"

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone denkt niet dat we Lewis Hamilton in 2022 en daarna nog terug zullen zien in de Formule 1-paddock.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton verloor op bedenkelijke wijze de Formule 1-wereldtitel in de laatste ronde van de laatste race. Hij verscheen daarna alleen nog kort voor de camera direct na de race en op het podium, maar sindsdien heeft hij niet in het openbaar van zich laten horen.

Twee dagen voor Kerst ontvolgde hij zelfs alles en iedereen op Instagram, waardoor de geruchtenstroom steeds verder op gang kwam. Wil de zevenvoudig kampioen nog wel terugkeren na het zware verlies dat hij in Abu Dhabi moest incasseren?

Ecclestone ziet Hamilton met pensioen gaan

In gesprek met het Zwitserse Blick laat Bernie Ecclestone zijn licht schijnen op de zaak Hamilton. Hij denkt dat de klap te hard is geweest. "Zijn teleurstelling is te groot, dus ik denk niet dat hij nog terug zal keren. Op een bepaalde manier kan je dat wel begrijpen."

Volgens Bernie is het nu ook het moment ervoor. "Hij heeft zeven wereldtitels nu, net als Michael Schumacher. Nu zou het het ideale moment zijn om zijn droom waar te maken en mode-ondernemer te worden."

Hamilton kan alleen maar verliezen

Volgens Ecclestone kan het in 2022 alleen maar nog slechter worden voor Hamilton. "Hij kan alleen maar verliezen. Wie weet hoe de nieuwe bolides het veld overhoop zullen gooien. Met George Russell aan zijn zijde krijgt hij bovendien een ambitieuze teamgenoot, waar ik overigens niet zo overtuigd van ben als menigeen wel is..."

"Laten we tot slot Max Verstappen niet vergeten. In Max heeft Lewis na jaren eindelijk weer een sterke concurrent gevonden. Ik snap dat Max niet denkt dat Lewis met pensioen zal gaan. Hij heeft in Hamilton eindelijk een rivaal die iedereen zeer hoog inschat, dus dan telt succes dubbel mee! En ik blijf erbij: Max is momenteel de beste coureur ter wereld!", aldus Ecclestone.

Coronel: "Verstappen wordt nog zeven of acht keer wereldkampioen"

Tom Coronel blikt voor RacingNews365 terug op het nieuws van de afgelopen week. De WTCR-coureur gelooft niets van de geruchten dat Lewis Hamilton zou stoppen met de Formule 1. Hij is daarnaast van mening dat Max Verstappen het niet bij één wereldtitel laat en denkt dat de Nederlander wellicht het record van Schumacher gaat verbreken.

45 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin