Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Bernie Ecclestone

Ecclestone juicht Massa toe in rechtszaak omtrent crashgate en F1-titel Hamilton

Bernie Eccelstone zal binnenkort een tripje naar de rechtbank moeten maken, nadat Felipe Massa een rechtszaak tegen hem, de FOM en de FIA heeft aangespannen. De voormalig F1-baas juicht het toe.

Massa Ecclestone 2009
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

Bernie Ecclestone, de vorige eigenaar van de Formule 1, maakte de sport groot, maar was niet vies van een schandaaltje op zijn tijd. Vorig jaar zorgde hij, vijftien jaar na dato, ervoor dat er weer een schandaal boven kwam drijven. Hij en de FIA zouden namelijk op de hoogte zijn geweest van 'crashgate' voordat dit naar buiten kwam. Toch meldden zij het niet, om de rust te bewaren.

Volgens de regels had dat echter wel gemoeten. Wat was crashgate? Een opzettelijke crash van Renault-coureur Nelson Piquet Jr., waardoor teamgenoot Fernando Alonso de race kon winnen, omdat hij profiteerde van de safety car. Kind van de rekening was Felipe Massa, die punten misliep, wat hem later dat jaar de titel kostte.

Crashgate kwam een jaar later aan het licht, maar Ecclestone riep in een interview vorig jaar dat hij nog tijdens het desbetreffende jaar lucht kreeg van de zaak. Dat neemt de Braziliaan hem kwalijk, want het betekent dat de uitslag van die race nietig verklaard had moeten worden. En dus heeft Massa een rechtszaak aangespannen tegen Ecclestone, de FIA en het Formula One Management.

In een reactie aan PA laat Ecclestone weten dat hij het toejuicht. "Als Felipe het aan mij had gevraagd, dan had ik gezegd dat het juist was om een rechtszaak aanspannen en een Engelse rechter te laten beslissen wat er goed en wat er fout is."

"Over de uitkomst en wat er kan gebeuren kan ik niets zeggen. Ik heb geen flauw idee, niemand denk ik. Maar vanuit zijn oogpunt is het het beste dat een Engelse rechter een oordeel velt. Dat helpt hem."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek