Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Bernie Ecclestone

Ecclestone trekt woorden F1-baas in twijfel: "Denk niet dat hij zich daar echt voor inzet"

Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, stelde recent dat de koningsklasse van de autosport graag naar Duitsland wil terugkeren. Bernie Ecclestone, voormalig F1-baas, trekt die woorden in twijfel.

Bernie Ecclestone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Duitsland heeft altijd deel uitgemaakt van onze kalender en staat vol van autosporttraditie. Maar helaas hebben we daar tegenwoordig geen Grand Prix. Dit is niet omdat wij dat niet willen, maar omdat de situatie in Duitsland veranderd is. Wij proberen de juiste partners te vinden om weer een constructieve dialoog te kunnen voeren."

Was getekend: Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1. Volgens de Italiaan stond een terugkeer in Duitsland hoog op de agenda. De Grand Prix aldaar verdween na 2019 officieel van de kalender, al keerde de Formule 1 nog eenmaal terug in het coronajaar 2020. De laatste race werd gehouden op de Nurburgring, maar volgens Domenicali gloort er hoop. Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone gelooft Domenicali alleen niet helemaal.

"Het is teleurstellend dat de Formule 1 is verdwenen in Duitsland", stelt Ecclestone tegenover Sport.de. "In mijn tijd kwam de grootste steun waarschijnlijk uit Duitsland. Nu lijkt er echter niet langer de financiële bereidheid te zijn om te doen wat nodig is om de Formule 1 terug te halen. Ik denk dat Domenicali vooral doet wat de Amerikaanse eigenaren willen zien: meer races. Dus ik ben er niet zo zeker van dat hij zich sterk inzet voor een terugkeer in Duitsland."

Ecclestone had ook zijn hoop op Mercedes gevestigd. "Duitsland heeft een sterke leider nodig om de weg vrij te maken voor de Formule 1. Het hoeft niet per se een Duitser te zijn, het kan iedereen zijn die het nodige respect heeft en zegt: 'We moeten dit doen, we moeten de Formule 1 terugbrengen naar Duitsland, waar het thuishoort'. Ik had gedacht dat Mercedes misschien iets meer zou helpen om ervoor te zorgen dat er weer een Duitse GP komt, maar ik vermoed dat het moeilijk voor ze is om zulke beslissingen te nemen."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"