Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

Ed Carpenter Racing presenteert Indy500-winnaar als opvolger VeeKay

Ed Carpenter Racing heeft niet lang gewacht met het aankondigen van een vervanger voor de vertrokken Rinus VeeKay. Alexander Rossi komt over van Arrow McLaren en tekent een meerjarige deal bij het team van coureur/teambaas Ed Carpenter, die bij de presentatie van Rossi ook nog wat woorden over heeft voor VeeKay.

VeeKay Indy 500
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ed Carpenter Racing

Afgelopen week maakte Rinus VeeKay (van Kalmthout) plotseling bekend te vertrekken bij Ed Carpenter Racing. VeeKay moet na vijf jaar IndyCar bij Ed Carpenter vertrekken, maar een vervanger heeft niet lang op zich laten wachten. Een goede week na het vertrek van de Nederlander presenteert het team haar nieuwe line-up. Chrstian Rasmussen blijft bij het team en tekent een contract voor een volledig IndyCar-seizoen.

De tweede naam is misschien nog wel verrassender: Alexander Rossi. De 33-jarige Amerikaan is een meervoudig winnaar in de IndyCar en won in 2016 de Indy500 als rookie. Rossi was de eerste rookie sinds 2001 die de Indy500 wist te winnen. De afgelopen twee jaar kwam Rossi uit namens Arrow McLaren, maar tot een overwinning kwam het daar niet. Slechts twee podiumplaatsen en een negende en tiende plaats in het kampioenschap zorgen ervoor dat Rossi na twee jaar zijn heil ergens anders gaat zoeken.

In een grijs verleden reed Rossi ook nog vijf Formule 1 Grands Prix bij Manor, maar tot punten kwam hij niet. Rossi is blij met de kans die hij bij Ed Carpenter krijgt: "Ik voel me vereerd dat Ed en het hele ECR-team de waarde van mij voor het team zien. De toewijding aan excelleren, samen met de kracht van de Chevrolet en de ambitieuze plannen die ze hebben, maken dit een kans die ik niet kon laten lopen. Ik sta te springen om te beginnen en mijn steentje aan het succes van dit team bij te dragen."

"Dit is een geweldige dag, want we leggen niet alleen Alexander vast, maar ook verlengen met Christian," zo vult teameigenaar én Indy500-coureur Ed Carpenter zelf aan. Ook heeft de 43-jarige nog aandacht voor de verleende diensten van VeeKay: "Hoe blij we ook hiermee zijn, wil ik ook Rinus bedanken voor zijn vijf jaar bij het team. Het is altijd zwaar om afscheid te nemen van een teamgenoot en vriend, maar ik weet zeker dat Rinus zijn carrière zal blijven opbloeien. Nu kijken we naar 2025 en willen we ECR naar nieuwe hoogtes brengen, met overwinningen en vechten voor het kampioenschap."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo per direct aan de kant gezet bij RB