Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eerlijke Gasly: "Crash was volledig mijn schuld"

De testdag van Pierre Gasly zat er voor de tweede keer in vier dagen voortijdig op. Wederom eindigde de Fransman in de bandenstapels. Ditmaal verloor hij de controle over zijn Red Bull-Honda in bocht negen.

Daar waar de vorige crash nog een zachte was, kon die van vandaag tot de categorie 'serieuze crash' gerekend worden. De RB15 was zowel aan voor- als achterzijde flink gehavend.

Gasly kende een goede ochtendsessie waarin hij de vierde tijd noteerde. In de middag was hij bezig met een volledige racesimulatie, tot het kort na zijn eerste pitstop misging. De Fransman vertelt in gesprek met o.a. RacingNews365 wat er gebeurde. "Ik maakte een fout in bocht negen en jullie hebben het resultaat gezien. Het spijt me voor het team dat nu een lange nacht voor de boeg heeft." Voor zijn crash kende de Fransman een probleemloze dag. In de ochtend stonden diverse snelle runs op het programma, de middag stond in het teken van een racesimulatie. Deze werd voortijdig afgebroken door de crash, maar al met al blikt Gasly positief terug op zijn wintertest. "Het was fijn om veel ronden af te leggen tijdens mijn vier testdagen. We hebben veel dingen geprobeerd op de auto en vandaag richtten we ons wat meer op de performance. Als team hebben we veel geleerd en nu is het zaak om goed naar alle data te kijken en ons voor te bereiden op Melbourne." Morgen neemt Max Verstappen plaats in de opgelapte RB15 voor de achtste en laatste wintertestdag.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"