Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Nederland 2022

Extra weerupdate Formule 1 GP Nederland 2022

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 speciaal voor de Formule 1 Grand Prix van Nederland al vroeg een extra weerupdate. En ja, regen is op komst.

Verstappen Nederland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Regenen doet het deze zomer bijna nooit, maar juist tijdens het F1 GP-weekend in Zandvoort stijgt de kans op buien. Het fraaie zomerweer met veel zon en aangename temperaturen houdt aan tot en met vrijdag. Zaterdag en zondag kan de GP mogelijk te maken krijgen met buien.

De aanloop naar het raceweekend ziet er in ieder geval weer zomers uit. Met temperaturen rond 24 graden, veel zon en een matige oostelijke wind is het komende dagen ‘s middags prima strandweer in Zandvoort.

Vrijdag tijdens de eerste vrije training is de kans groot op eenzelfde weerbeeld. Het wordt een graad of 24 met veel zon en een paar wolken boven het circuit van Zandvoort. De kans op een bui is klein met slechts 25%. Er waait een matige oostenwind, windkracht 4.

Het weer zal vrijdag dus geen invloed hebben op het verloop van de eerste vrije trainingen. De omstandigheden zijn perfect om op de tribune te zitten. Er wordt in de eerste helft van de middag zonkracht 5 verwacht. Hierdoor kan een onbeschermde huid binnen 20 tot 40 minuten verbranden. Vergeet je dus niet in te smeren.

			© WeerOnline
	© WeerOnline

Kans op buien neemt toe

Of de hele Dutch Grand Prix droog verloopt, is nog maar zeer de vraag. Tijdens het weekend neemt de kans op buien vanuit het zuiden van ons land namelijk toe. Zandvoort zit daarmee niet direct eerste rang voor buien, maar de kans op neerslag neemt wel toe in vergelijking met deze droge zomerweek.

Voor de zaterdagmiddag is de kans op regen in Zandvoort gestegen naar zo’n 40%. Ondanks deze toename is het alsnog waarschijnlijker dat het droog blijft. Als de buien eerder noordwaarts trekken dan nu door de weermodellen berekend wordt, zal deze kans toenemen. Buien of niet, de temperatuur komt waarschijnlijk uit rond 24 graden en de wind waait matig uit het zuidoosten.

Zondagmiddag, tijdens de race, is de kans op buien in Zandvoort toegenomen tot zelfs 60%. Als het tot buien komt, kan daar ook een klap onweer bij zitten. Verder toont de verwachting een mix van stapelwolken, zon en een maximumtemperatuur van 24 graden. De details voor deze dag zijn echter nog zeer onzeker, laat staan voor specifiek het tijdvak van de race (15:00-17:00 uur).

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf