Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Eigenaar F1 onthult drie nieuwe kanshebbers voor toekomstige Grand Prix

De Formule 1 is de laatste jaren hard op weg om de wereld te veroveren, onder andere met een aanzienlijke groei van de populariteit in Amerika. Liberty Media-CEO Greg Maffei is op de achtergrond druk bezig om dat resultaat ook op andere continenten te verwezenlijken.

Greg Maffei
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als koningsklasse van de autosport is de Formule 1 al een van de meest bekende klassen die de sport rijk is, maar de laatste jaren wordt er hard gewerkt om deze populariteit nog verder uit te breiden. In de Verenigde Staten lijkt dit plan in ieder geval op rolletjes te lopen, want de Amerikaanse fans kunnen genieten van maar liefst drie races op Amerikaans grondgebied. De Formule 1 is wereldwijd nog nooit zo in trek geweest en daar weet de sport goed raad mee.

Als eigenaar van de sport werkt Liberty Media namelijk hard aan een uitbreiding van de sport. CEO Greg Maffei weet in ieder geval hoe waardevol het bereiken van nieuwe locaties en fans kan zijn, met de terugkeer van de Grand Prix van China als grote voorbeeld. Maffei legt tijdens het 'F1 in Depth'-evenement in Monaco, waar RacingNews365 ook aanwezig was, uit wat de race in China betekent voor de sport. "We hebben heel veel geluk gehad dat we de Grand Prix van China na vier jaar weer terug op de kalender hebben."

"Het was echt een hele succesvolle editie, want het hele land leek haast te exploderen, vooral omdat we nu natuurlijk ook een Chinese coureur (Guanyu Zhou, red.) op de grid hebben. Je ziet dat die culturele identiteit zo goed naar voren komt als je een coureur of team uit een bepaald land op de grid hebt. Het was echt fantastisch om die groei te zien in China." 

Toch wordt er op de achtergrond ook gekeken naar een verdere uitbreiding van de Formule 1 in Azië en de geïnteresseerde partijen lijken in de rij te staan om de opties te bespreken. "Het klopt wel dat we op dit moment veel interesse is in heel Azië, want het komt echt vanuit verschillende steden. We hebben inderdaad al gesproken met delegaties uit Thailand en Seoul, maar ook vanuit Indonesië is er sprake van interesse. Er zijn in ieder geval genoeg landen en steden die graag een eigen race willen organiseren."

Volgens de CEO mag Liberty Media één cruciaal punt in ieder geval niet uit het oog verliezen. "We kijken vooral naar onze fans. Waar ze zitten en welke locaties zijn in staat om een mooie race te organiseren én bekostigen. We kijken eigenlijk naar alle raakvlakken van die drie onderwerpen en op dit moment denk ik wel dat er een tweede circuit in Zuidoost-Azië zou kunnen komen, ja."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"