Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Einde dreigt voor langlopende recordreeks Hamilton

Dit seizoen komt er mogelijk een einde aan een recordreeks van Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur ligt er niet wakker van, maar droomt nog altijd van zijn achtste wereldtitel.

Hamilton Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Alle overwinningen in het huidige Formule 1-seizoen zijn naar Red Bull en Ferrari gegaan, terwijl Mercedes genoegen moest nemen met hoogstens een podiumplaats. Hierdoor komt een langlopende recordreeks van Lewis Hamilton in gevaar.

De Mercedes-coureur is namelijk de enige coureur die sinds zijn debuut in de F1 in 2007 een overwinning veroverde in elk seizoen. De teller staat in 2022 nog op nul en met nog maar een handvol races te gaan, kan het zomaar zijn dat de reeks stopt. Dit vindt Hamilton overigens niet zo erg.

"Ze hebben eerlijk gezegd geen waarde voor mij", legt hij aan onder meer RacingNews365 uit, doelend op de records. "Ik ben dankbaar dat we sinds 2007 elk jaar de mogelijkheid hebben gehad om te winnen en ik denk nog steeds dat het dit jaar kan. Het is nog altijd het doel van het team om weer terug naar de voorkant van het veld te komen."

"Ik heb geen idee waar dat kan en waar onze auto goed zal presteren. Verder ga ik er niet over liegen: mijn focus ligt niet op dat record. Natuurlijk probeer ik een race te winnen dit jaar, maar het record is niet belangrijk voor mij. Dit komt omdat ik over het algemeen niets om records geef."

Toch heeft Hamilton één record op zijn verlanglijstje

Hamilton geeft dus over het algemeen niet om records, maar hierbij zit wel één grote uitzondering. De achtste wereldtitel. "Natuurlijk is het voor mij een uitdaging. Nog een kampioenschap winnen, dat voelt hetzelfde als mijn eerste. Het gevoel van een WK winnen is zo uniek en speciaal."

"Maar natuurlijk het idee dat geen enkele andere coureur voorbij de zeven wereldtitels is gekomen... natuurlijk wil je dat record verbreken! Daarbij moet ik wel zeggen dat als je ouder wordt, je je realiseert dat de weg daar naartoe belangrijker is."

"Ook alle mensen die je onderweg ontmoet zijn hier zeer speciaal bij. Niet alleen binnen het team, maar ook bijvoorbeeld bij wat we aan het doen zijn met Mission 44. Er is zo veel meer. Maar vanuit een persoonlijk perspectief is nog een wereldtitel winnen wel echt het doel. Ik kan dan zo trots zijn om dat voor het team te behalen", aldus Hamilton.

Ook interessant:

Zo kan Verstappen wereldkampioen worden in Singapore

Max Verstappen kan op papier in Singapore al zijn tweede wereldtitel pakken. Maar wat moet daar precies voor gebeuren en op welke posities moet de concurrentie finishen? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in onderstaande video.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen