Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Engineer slaat steil achterover na Ferrari DTM-test Verstappen: "Dat bestaat niet in het echte leven"

Van Max Verstappen weten we dat hij als mentor Thierry Vermeulen met raad en daad bijstaat tijdens zijn DTM-campagne. Soms stapt Verstappen zelf in de Ferrari DTM-bolide, met louter open monden tot gevolg.

Vermeulen DTM
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de nieuwe Viaplay-documentaire Verstappen - Off the beaten Track zien we hoe Max Verstappen (in 2023) naar het Italiaanse circuit van Mugello afreist om daar de Ferrari 296 DTM-bolide van Thierry Vermeulen te sporen te geven. Het doel: Vermeulen ondersteunen met ervaringen en feedback.

Graziano Michelacci is als head of track engineering van Emil Frey Racing aanwezig bij die test en heeft in ieder geval een mooie anekdote om tot in lengte van jaren met anderen te delen, zo vertelt hij vol trots, maar ook vol verbazing en verwondering.

"Ik weet doorgaans wel wat ik van bepaalde coureurs kan verwachten, maar dit was echt onverwacht. Hij verbeterde zijn rondetijden op een manier die in het echte leven niet bestaat. Zelfs als je zoiets van Verstappen verwacht, ben je alsnog verbaasd."

Niet alleen zijn kwaliteiten op de baan worden hoog aangeslagen door Michelacci, ook zijn vaardigheden naast de baan maken indruk: "In het verleden heb ik best wel met coureurs van naam gewerkt, maar niemand zat op het niveau van Max. Als hij sprak, was hij to-the-point en het was dan ook meteen duidelijk wat en hoeveel werk ik te doen had."

"Het zijn dat soort verhalen die je later in toekomst deelt als je met je vrienden onderweg bent in een busje", zo vervolgt Michelacci, die niet alleen is in zijn bewondering voor Verstappen. Ook Thierry Vermeulen zelf is vol lof.

"Iedereen kan op enig moment wel een snelle ronde rijden, maar hij is daar al zó snel toe in staat. Ook al heeft hij te maken met een nieuwe auto, hij kan om de problemen heen rijden en al zijn talent en ervaring aanspreken om direct snel te zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Afwijkend tijdschema Tijdschema Formule 1 GP Azerbeidzjan