Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Engineer Verstappen zeer tevreden: "Hebben de laatste puntjes op de i gezet"

Voor Red Bull waren het drie succesvolle testdagen. Gianpiero Lambiase zag hoe Max Verstappen op vrijdag de laatste puntjes op de i's zette.

Verstappen Winter test Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met 391 ronden op de teller na drie testdagen, waarmee Red Bull het op twee na productiefste team was, kan het team tevreden zijn. Na wat problemen op de tweede dag ging het op vrijdag weer van een leien dakje.

Gianpiero Lambiase, naast race-engineer van Max Verstappen als Head of Race Engineering ook verantwoordelijk voor het testprogramma van Red Bull, kijkt terug op drie prima dagen in Bahrein. Op vrijdag knoopten Sergio Perez in de ochtend en Verstappen in de middag de laatste losse eindjes aan elkaar.

"Op vrijdag draaide het erom dat we de puntjes op de i zetten na de eerste twee testdagen", zo vertelt Lambiase. "Daarnaast kregen beide coureurs en hun crews wat vrijheid om de details te kiezen die ze in aanloop naar volgende week wilde testen."

Red Bull aan de bak

Het ziet er allemaal rooskleurig uit voor Red Bull, waar Adrian Newey verraste met de ontwikkeling van de RB20. De ultradominante RB19 werd slechts deels doorontwikkeld en op sommige vlakken sloeg het technische team tot verrassing van de concurrentie weer een nieuwe weg in.

Maar Red Bull is nog geen kampioen, dat weet men bij het team uit Milton Keynes maar al te goed. "Alhoewel het een positieve start van het jaar was, is het harde werk pas net begonnen. Na de testdagen begrijpen we onze basis veel beter en weten we veel beter welke vlakken er in de ontwikkeling verbeterd moeten worden."

"De komende dagen gaan we er het maximale van maken in de fabriek in Milton Keynes, alvorens we weer terugkeren naar Bahrein voor hopelijk een spannende seizoensopener", zo sluit de Britse engineer zijn verhaal af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'