Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Exclusief: Bottas in vergevorderd stadium om F1-toekomst veilig te stellen

Valtteri Bottas rijdt zeer waarschijnlijk in 2025 ook in de Formule 1. De Fin bevindt zich in vergevorderde gesprekken met twee teams en voor de zomerstop lijkt er duidelijkheid te komen.

Bottas Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Valtteri Bottas nadert een deal om zijn plaats op de Formule 1-grid voor 2025 veilig te stellen. De Fin heeft een aflopend bij Stake F1, dat in 2026 verder gaat als het fabrieksteam van Audi. Nico Hulkenberg is al vastgelegd en het is algemeen bekend dat Audi dolgraag Carlos Sainz wil verwelkomen. De Spanjaard weegt echter zijn opties af, ook omdat er nog stoeltjes vrij zijn bij Mercedes en Red Bull.

Daarom moet Bottas om zich heen kijken, want door het vastleggen van Hulkenberg en de interesse in Sainz is het duidelijk dat hij geen prioriteit is voor Audi. RacingNews365 heeft begrepen dat Williams en Alpine de 34-jarige Bottas dolgraag willen vastleggen. Zijn ervaring is van onschatbare waarde als de reglementen op de schop gaan in 2026. 

Begin deze week werd bekend dat Alex Albon zijn contract bij Williams heeft verlengd en teambaas James Vowles bevestigde ook dat het team drie opties overweegt voor 2025 en 2026. Hij noemde geen namen, maar naast Bottas lijkt het om Logan Sargeant en Andrea Kimi Antonelli te gaan. 

Bottas is echter een bekende van Vowles, want het duo werkte vijf jaar samen bij Mercedes. Vowles was toentertijd de hoofdstrateeg en zou naast zijn snelheid de werkethiek en feedback van Bottas erg waarderen. Vowles ziet Bottas een sleutelrol vervullen in de jacht om Williams weer naar de top te helpen. Voor de Fin zou het tevens een terugkeer op het oude nest betekenen, want hij reed van 2013 tot en met 2016 al voor Williams.

Alpine

Alpine is daarnaast een intrigerende optie voor Bottas en er zijn al stevige gesprekken gevoerd. Naar verluidt is hij erg onder de indruk van het werk van teambaas Bruno Famin, die, net als Vowles, het team naar de top wil brengen. De vraag is wie Famin opzij schuift als hij een concreet aanbod op tafel legt, aangezien Pierre Gasly en Esteban Ocon ook over een aflopend contract beschikken.

Bottas sprak op donderdag al vertrouwen uit in zijn Formule 1-toekomst. Hij hintte erop dat hij in 2025 op de grid zou staan. "Je kijkt altijd om je heen als je je op de transfermarkt bevindt. Het gaat om verschillende opties, want je kan niet op één optie vertrouwen. Ik wil echter niet ergens één jaar werken om alleen maar in de Formule 1 te blijven. Ik heb een langetermijnproject nodig met duidelijke doelen én respect voor wat ik kan bereiken. Dat is het belangrijkste. Natuurlijk, hoe sneller de auto hoe beter, maar het belangrijkste is om de komende jaren zekerheid te hebben dat we samen aan de gestelde doelen kunnen werken. Ik heb geen paniek en ben er 99% zeker van dat ik op de grid sta in 2025."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap