Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Exclusief Perez: "Van Red Bull mag ik het gevecht met Verstappen aangaan"

Sergio Perez is sinds dit seizoen de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull. De Mexicaan komt de laatste races steeds beter op stoom en het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn voordat hij net als zijn teamgenoot elke race mee kan strijden om de overwinning. Daarbij is hij niet bang om de strijd met de Nederlander aan te gaan. Dat mag volgens hem ook gewoon van het team, zo vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365.

SI202106200154 hires jpeg 24bit rgb
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Aan de vooravond van het Franse Grand Prix-weekend sprak RacingNews365 met Sergio Perez tijdens een exclusief interview. Enkele dagen later zou de Red Bull-coureur een cruciale rol gaan spelen in de overwinning van teamgenoot Max Verstappen en tegelijkertijd zijn tweede podium scoren. Het laat zien dat hij steeds beter en beter wordt en inmiddels nagenoeg helemaal gewend is aan de RB16B, waar hij in de eerste races van het jaar nog wat moeite mee had.

In Azerbeidzjan ging hij voor het eerst namens Red Bull met de zege aan de haal, weliswaar nadat Verstappen en Lewis Hamilton wegvielen. Daardoor werd hij verrassend genoeg de eerste coureur die in het hybride tijdperk, dat in 2014 van start ging, namens twee verschillende teams races won. Ironisch genoeg moest hij heel lang op die eerste zege wachten. Dat spreekt volgens Perez boekdelen.

"Het laat zien hoe belangrijk het is om het juiste pakket onder je te hebben, maar ook hoe belangrijk het is om te presteren. Het is geweldig om die twee overwinningen voor verschillende teams te hebben, ook omdat het zo snel na elkaar was. Hopelijk kan ik die consistentie vasthouden en kan ik me weekend na weekend blijven verbeteren voor Red Bull."

Interview gaat verder onder de afbeelding.

			© Red Bull Content Pool / Getty Images
	© Red Bull Content Pool / Getty Images

In gevecht met Max?

Aan het begin van het seizoen beloofde Perez dat hij na vijf races wennen aan zijn nieuwe team op de toppen van zijn kunnen zou gaan presteren. Tijdens race vijf, in Monaco, reed hij met een geweldige racepace van plek negen naar plek vier. Twee weken later won hij dus in Azerbeidzjan en in Frankrijk zou hij Red Bull indirect aan de overwinning gaan helpen.

Wat neemt hij mee na die eerste vijf Grands Prix voor Red Bull, vragen we hem. "We hebben grote stappen gemaakt. Hoe Red Bull en ik deze relatie zijn begonnen is heel goed, ook qua communicatie. Het wordt ook alleen maar beter. We hebben pas zes races achter de rug natuurlijk, dus ik hoop dat we deze progressie vast kunnen houden en heel ver kunnen komen."

In Frankrijk stond hij drie dagen na ons gesprek voor de tweede achtereenvolgende keer op het podium en was hij enorm belangrijk voor Verstappen. Zoals elke coureur is het Perez' uiteindelijke doel om wereldkampioen te worden, maar krijgt hij daar bij Red Bull ook de kans voor? Hij zal dan namelijk eerst de Nederlander moeten verslaan. Kan hij dat en mag hij dat van zijn team?

"Ja. Er is geen passage in mijn contract waarin staat dat ik niet het gevecht met Max aan mag gaan. Het team heeft al laten zien dat beide kanten van de garage de volle support krijgen. En hoe meer vertrouwen het team krijgt en hoe vaker Red Bull ziet dat we het beide goed doen, hoe meer vertrouwen we aan beide kanten van de garage zullen krijgen. Op dit moment werken we heel goed samen en hebben we nog een lange weg te gaan. Ik moet dus gewoon focussen, mezelf verbeteren en dan zien we wel hoe ver we kunnen komen", aldus de Mexicaan.

Interview gaat verder onder de afbeelding

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Perez geniet van samenwerking

Of ze het nou wel of niet tegen elkaar op mogen nemen, de relatie tussen de twee Red Bull-coureurs is dik in orde, vertelt we Perez als we naar de samenwerking vragen. "Ik ben best wel onder de indruk van Max", zo vervolgt hij zijn verhaal. "Over zijn prestaties op het circuit kan ik niets zeggen dat niet al is gezegd. Iedereen weet hoe goed en compleet Verstappen tegenwoordig is. Hij heeft veel ervaring bij het team; je merkt dat hij hier al een lange tijd aanwezig is."

"Max focust zich op de juiste dingen en wat betreft de auto delen we ook veel informatie met elkaar. We pushen elkaar en naast de auto is hij ook heel erg relaxed. We hebben een hele goede relatie. Dat zag je ook in Bakoe, toen hij na de race naar het podium kwam, terwijl hij de race had moeten winnen. Het laat maar weer eens zien hoe hecht dit team is", aldus de tweevoudig GP-winnaar.

Zijn overwinning in Bakoe was perfect voor de eerder door een klapband uitgevallen Verstappen, die daardoor zag dat de schade in de strijd om de titel beperkt bleef. Tegelijkertijd laat het zien dat Perez misschien in een rol terecht kan komen waar hij de steunpilaar voor de Nederlander moet zijn. Zelf kijkt hij er absoluut niet zo naar.

"Daar is het nog te vroeg voor. We hebben pas zes races achter de rug. We moeten blijven presteren, weekend na weekend en zoveel mogelijk punten scoren. Er komen nog heel veel races aan en we willen het constructeurskampioenschap natuurlijk ook winnen. We zullen dus heel hard aan de slag gaan", zo sluit de Mexicaan, die tot op het bot gemotiveerd over kwam, af.

Ook interessant:

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag 'gelukkig' één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

32 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen