Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Exclusief: Verstappen krijgt in 2022 'gewoon' een Honda-motor

Max Verstappen krijgt in 2022 de beschikking over een nieuwe Honda-motor. Ondanks dat de Japanse motorleverancier officieel de F1 verlaat, zal dat niet voor eind 2022 gebeuren - zo kan RacingNews365 onthullen.

Horner Marko Verstappen
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Honda stopt officieel aan het eind van dit seizoen met de Formule 1, maar niets is minder waar. Max Verstappen krijgt in 2022 gewoon de beschikking over een Honda-motor die in Japan ontwikkeld is en onderhouden wordt.

Red Bull is zelf druk bezig met het opzetten van Red Bull Powertrains, het bedrijf dat in de toekomst de F1-motoren van Red Bull en zusterteam AlphaTauri moet gaan ontwikkelen, onderhouden en reviseren. Door velen werd aangenomen dat het nieuwe bedrijf al in 2022 de Honda-motoren zou gaan runnen, maar niets blijkt minder waar.

Max Verstappen krijgt in 2022 de beschikking over een nieuwe Honda-motor. Deze krachtbron wordt gewoon in Japan ontwikkeld door de vaste mensen van Honda, die de power unit ook gedurende het seizoen zullen onderhouden.

Marko legt in een exclusief interview met RacingNews365 uit hoe de deal met Honda eruit moet zien: "Wij krijgen de IP-rechten en de 2022-motoren, die in Japan ontwikkeld worden. Alles wat we van Honda betrekken is tegen betaling. Verder blijven we op vele vlakken met ze samenwerken."

"Als de nieuwe motoren komen zullen wij in 2023 of '24 deze zelf samenstellen, bouwen en monteren. Dat is een geweldig project. Het is geen geheim dat we hiervoor de nodige testbanken hebben gekocht."

"We hebben de belofte dat wij in het geval van problemen ondersteuning van Honda zullen krijgen, maar alleen voor zover daar personele capaciteit voor beschikbaar is. We nemen ook personeel en een testbank van ze over. Dat zijn hele goede Japanse mensen en met de mensen die van Mercedes naar ons komen geloof ik dat we een heel goed pakket hebben."

Vanaf 2023 moet Red Bull Powertrains volledig operationeel zijn. Meer daarover lees je volgende week op RacingNews365, als wij het gehele verhaal achter de motorentak van Red Bull en de samenwerking met Honda zullen vertellen.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

36 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten