Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mario Andretti

Exclusief: Waarom deze F1-legende denkt dat Verstappen dit jaar nóg beter wordt

Mario Andretti denkt dat Max Verstappen in 2022 nog beter kan presteren dan tijdens zijn kampioenschapsjaar. Nu de eerste wereldtitel binnen is, moet het voor de Nederlander makkelijker worden in de Formule 1.

Verstappen Abu Dhabi 2021
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Formule 1-legende Mario Andretti verwacht dat Max Verstappen gaat profiteren van het feit dat hij nu wereldkampioen is. De Nederlander zal volgens de Amerikaan 'nog beter' presteren in 2022. Meermaals liet Verstappen weten dat zijn leven niet zal veranderen nu hij zijn eerste titel heeft veroverd, maar de kampioen van 1978 verwacht dat hij het nieuwe F1-seizoen veel kalmer zal benaderen.

In een exclusief interview met RacingNews365 werd Andretti gevraagd of Verstappen zal veranderen. "Je kan zeggen wat je wilt, maar als je je levensdoel hebt behaald, dan valt er een grote last van je schouders." Dit moet in het voordeel van de Nederlander gaan werken. "Er is geen betere uitgangspositie dan compleet relaxed zijn. Soms, als je je in die positie verkeert, doe je alles juist net wat beter."

"Max bevindt zichzelf in een hele goede positie. Hij heeft keihard gevochten en gaat er nu waarschijnlijk van genieten terwijl hij het nog een keer probeert. Dat is wat iemand motiveert en dat is de manier waarop je gemotiveerd blijft. Hij heeft er in ieder geval eentje binnen, wat grandioos is."

"Ik kan mij alleen maar inbeelden wat ik zou denken in zo'n situatie, als je jouw ultieme doel hebt bereikt. Als je dat eindelijk hebt gedaan, mijn God, dan wordt het alleen maar beter!"

Respect van de F1-fans en de concurrentie

Andretti verwacht ook dat Verstappen naast zijn fans ook meer respect krijgt van zijn concurrenten op de grid nu hij Lewis Hamilton heeft verslagen in het titelgevecht van 2021. "Als je zoiets hebt bereikt, dan krijgen de fans een andere vorm van waardering. Je zag al hoe sterk de fanbase van Verstappen was, al die oranje rookwolken: hele tribunes werden ermee gevuld!"

"Je hebt dan het vertrouwen dat ze al in je hadden, gerechtvaardigd. Je weet dat ze een speciale vorm van waardering voor je hebben nu dat is gelukt. Dit alles is positief en dat is uiteindelijk ook waar je voor werkt. Dit komt nooit zomaar aanwaaien. Daarom is het dat, nu het is gelukt, de juiste mensen deze waardering zullen laten zien. Het wordt nooit meer hetzelfde, het wordt alleen maar beter."

"Daarnaast is er ook veel respect, een bepaalde vorm van respect dat je hebt gekregen. Dit krijg je dan zelfs van je concurrenten, of ze dat nou laten merken of niet", zo sluit Andretti af.

Ook interessant:

Red Bull nodigt Verstappen fans uit voor presentatie

Red Bull deelde die eerste teaservideo als onderdeel van een vooraankondiging over de launch van de daadwerkelijke auto van Max Verstappen. Een datum wordt niet genoemd, maar wel de mogelijkheid om als fan daarbij digitaal aanwezig te zijn.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Meest gelezen

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels