Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tropisch weer voorspeld tijdens Formule 1 GP Frankrijk

In samenwerking met WeerOnline verzorgt RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk. Het wordt dankzij de hittegolf die Europa aandoet, zeker voor Europese begrippen, extreem warm.

De 12e race van het seizoen wordt gereden op het Circuit Paul Ricard gevestigd aan het zonnige Côte d'Azur . Deze bekende kuststrook staat natuurlijk bekend om zijn zomerse weersomstandigheden met vaak strakblauwe luchten en tropische temperaturen. Ook aankomend raceweekend staan deze weersomstandigheden op het programma en dus kunnen de coureurs zich op gaan maken voor vrij hete omstandigheden. De eerste en tweede vrije training vinden plaats op vrijdag 22 Juli tussen 14:00 uur en 18:00 uur. Tussen deze tijden is de temperatuur opgelopen naar maximaal 33 graden. Onder een strakblauwe lucht bij een zwakke tot matige zuidenwind zijn het mooie, maar wel hete omstandigheden voor de coureurs.

Snikhete temperaturen tijdens race

Op de zaterdag van het raceweekend wordt de laatste vrije training gereden om 13:00 uur. Tijdens deze training krijgen de coureurs opnieuw te maken met tropische temperaturen en droge omstandigheden. Om 16:00 uur begint de kwalificatie en kan er een enkele stapelwolk over het circuit trekken, maar over het algemeen zal het zonovergoten zijn. Tijdens de kwalificatie is het het warmst met opnieuw een graad of 33. Zondag om 15:00 uur is de start van de race onder een strakblauwe lucht. Aan de temperatuur verandert weinig, het wordt opnieuw 33 graden bij een matige zuidwestenwind. Bekijk de dag-voor-dag voorspelling in de infographic hieronder.

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije