Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ross Brawn

F1-baas: "GP Mexico bevestigde dat de Formule 1 aan verandering toe is"

De Grand Prix van Mexico begon vol spektakel, maar vervolgens ontaarde de race in het Noord-Amerikaanse land zich in een tactisch schouwspel, waar de topcoureurs veel moeite hadden met het inhalen van elkaar.

Verstappen Mexico 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

"Het is zonde dat er op de baan niet veel werd gevochten om posities, vooral door de leidende coureurs", zo begint Formule 1-baas Ross Brawn zijn kritische terugblik op de Mexicaanse Grand Prix. "Alle ingrediënten voor een interessant gevecht waren er. Een gevecht tussen Mercedes en Ferrari op een circuit waar inhalen gewoon goed mogelijk is."

"Toch zagen we wederom dat het niet alleen zeer lastig is om in te halen, maar ook om überhaupt dichtbij je voorganger te geraken als je in een ongeveer gelijkwaardige auto zit. Wanneer een coureur dicht op de auto voor hem zit, dan kan hij in een paar ronden tijd zijn banden verpesten. Daardoor houden de coureurs zich vaak noodgedwongen in en kunnen ze slechts voor korte tijd de aanval inzetten."

"Dat is niks nieuws, maar het laat wederom zien dat de sport aan verandering toe is. De regels moeten aangepast worden, zodat de coureurs betere, mooiere en langere duels met elkaar kunnen uitvechten. Die verandering lijkt niet ver weg te zijn. Althans, op papier. De nieuwe regels zullen in de komende dagen bekend worden gemaakt. Het frustreert me dat sommige teams aandringen op het uitstellen van de nieuwe regels, want de situatie wordt ieder jaar erger."

"Hoeveel gevechten hebben we zondag in Mexico gezien? Op een circuit waar inhalen goed mogelijk is hebben we zelfs een derde DRS-zone in moeten voeren, waarna er nog steeds weinig werd gevochten. Als het zelfs dán niet lukt om mooie gevechten te produceren, dan wordt het echt hoog tijd om te reageren. Het zijn niet zomaar veranderingen, maar veranderingen waar we veel tijd en moeite in hebben gestopt, die op de lange termijn in het belang zijn van de sport."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin door Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel uitvoerig wordt teruggeblikt op het Mexicaanse Grand Prix-weekend.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Mexico 2019 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"