Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ross Brawn

F1-baas smult van Verstappen en Horner vs. Hamilton en Wolff

De strijd om het kampioenschap gaat dit jaar niet alleen tussen twee coureurs, maar ook tussen twee verschillende teams. Ross Brawn ziet daar een grote verandering ten opzichte van voorgaande jaren en zegt te genieten van het gevecht tussen Red Bull en Mercedes.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton wacht al sinds 2016 op een coureur die hem kan uitdagen voor het wereldkampioenschap. Dit jaar heeft hij die uitdager gevonden in de vorm van Max Verstappen. De Nederlander heeft dit seizoen al negen overwinningen behaald en gaat aan de leiding van het kampioenschap.

Ross Brawn geniet van deze strijd tussen Red Bull en Mercedes en zegt dit de afgelopen seizoenen te hebben gemist in de Formule 1. "Ik denk dat er een gebrek is geweest aan een felle strijd aan de top. In dit nieuwe tijdperk heeft Mercedes gedomineerd", aldus de F1-baas in de podcast In the Fast lane.

"Zelfs wanneer je een strijd hebt tussen twee rijders in hetzelfde team, is het niet hetzelfde. Als twee coureurs in hetzelfde team strijden voor de titel, heb je een ander, moeilijk politiek klimaat. En dat is zeker niet zo vermakelijk als wat we nu hebben", oordeelt Brawn.

Twee teams strijden voor de titel

De Brit denkt dat er nu er twee teams strijden voor de titel, andere factoren een rol kunnen spelen. "De verschillen in de auto's en de teamprestaties kunnen nu ook van invloed zijn. We hebben ook deze prachtige dynamiek tussen Toto Wolff en Christian Horner en dat is een groot onderdeel in deze strijd."

De F1-baas smult ook van het verschil tussen de teams per race. Hij geeft aan na Mexico verwacht te hebben dat Red Bull heel sterk zou zijn, maar Mercedes en Hamilton hebben de laatste twee race volgens Brawn 'gedomineerd'.

Ontknoping F1-kampioenschap in Abu Dhabi

De Brit durft de wereldkampioen van 2021 dan ook niet te voorspellen en weet niet of hij ooit een betere strijd voor de titel heeft gezien. "Dit is zeker één van de beste kampioenschappen die ik heb gezien. We hebben een soort eb en vloed. Ik heb geen idee wie er gaat winnen en dat is fantastisch."

Brawn hoopt dan ook dat Verstappen en Red Bull iets kunnen vinden en dat de titel pas in Abu Dhabi wordt beslist. "Als Formule 1 zijnde zien we deze strijd graag tot het bitter eind doorgaan. Dus ik duim dat Red Bull een beetje terug kan komen en dat we in de laatste race de ontknoping gaan zien."

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Qatar 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Qatar, direct vanaf het Losail International Circuit.

5 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche