Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen

Max Verstappen werd in Miami voor het eerst sinds lange tijd weer eens op de baan verslagen. Ook al is Verstappen de dominante coureur, volgens de baas van de Formule 1, Stefano Domenicali, is het zeker niet saai.

Verstappen Miami race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen is momenteel bezig aan een zeer dominante periode in de Formule 1. In 2022 stond hij slechts drie keer naast het podium als hij een race finishte en vorig jaar won hij 19 van de 22 races, waardoor hij drie Grands Prix niet won. Dit seizoen is de Nederlander ook al aardig op weg met vier overwinningen uit zes races, al moest hij in Miami wel zijn meerdere erkennen in McLaren-coureur Lando Norris.

Het was voor de eerste keer sinds de Grand Prix van Singapore van vorig jaar dat de Nederlander werd verslagen op het circuit. Toch maakt de baas van de Formule 1, Stefano Domencali, zich geen zorgen over de mogelijke teruglopende populariteit van de sport door de dominantie van Verstappen. "Ik denk dat er maar heel weinig mensen zijn die F1 saai vinden. Overal in de wereld zijn de evenementen uitverkocht en de aantallen groeien", zo vertelt Domenicali tegenover ESPN SportsCenter.

"De fans moeten zich blijven richten op onze sport, want er gebeuren grote dingen. Alle auto's zijn erg aan elkaar gewaagd en er kan elk moment iets gebeuren. Dus ik raad ze aan om bij ons te blijven", zo adviseert de baas van de koningsklasse van de autosport.

"En trouwens, in de hele sport heeft de Formule 1 periodes meegemaakt waarin we grote coureurs hadden die jarenlang wonnen, de een na de ander, maar dit is geen factor waardoor mensen afhaken." Dan richt hij zich ook nog even op Max Verstappen. "Als er te veel coureurs zijn die winnen, dan ben je niet in staat om de legende te verslaan. We moeten respecteren dat Max tot dusver de beste coureur is. En misschien komt er snel iemand die zijn plek inneemt", zo sluit Domenicali af.

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"