Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

F1-baas zwaar gefrustreerd vanwege getouwtrek om GP in Miami

Formule 1-baas Chase Carey erkent gefrustreerd te zijn door de vele vertragingen rond de organisatie van een Grand Prix in Miami. Nog altijd staat de gedroomde Formule 1-race niet op de kalender. “Het is een verhaal van de lange adem.”

Grand Prix Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © F1 Miami Grand Prix

Liberty Media poogt al een aantal jaren een Formule 1-race in Florida (USA) van de grond te tillen, maar stuit telkens op tegenwerking. Met name omwonenden van het Hard Rock Stadium in Miami werpen telkens nieuwe bezwaren op. Zij vrezen voor verkeershinder en geluidsoverlast. De organisatie van de GP heeft al verschillende malen de plannen aangepast. Zo voert het beoogde circuit niet langer over de openbare weg en tijdens schooltijden wordt er niet gereden.

"We wisten dat het enige tijd zou gaan kosten", zo verzucht Carey in gesprek met Autosport. "Het duurt zonder meer langer dan we hadden gedacht. Het is frustrerend omdat we er veel tijd in steken en de materie complex is. We gaan er van uit dat we over een jaar of vijf tot tien na nu een markt van betekenis hebben in de VS. Dus een maand of twaalf extra vertraging is in dat licht niet bijzonder, maar dat maakt het niet minder frustrerend."

Tegelijkertijd zou de legendarische Amerikaanse teambaas Roger Penske de Formule 1 dolgraag zien terugkeren naar Indianapolis, dat tussen 2000 en 2007 als gastheer was van de Grand Prix van Amerika. Penske is sinds kort eigenaar van de beroemde Brickyard. "Ik ken de Penskes en heb contact gehad met ze. Ik kende ze al voordat ze Indianapolis hadden gekocht", vertelt Carey. "Indianapolis is een iconisch circuit. Indy maakt niet voor niets deel uit van de Triple Crown, samen met Monte-Carlo en Le Mans. Het is een bijzondere plek voor de autosport. Ik ga niet in op de inhoud van de gesprekken, maar ik ben op de hoogte van hun interesse."

Max Verstappen kende een uitstekende testweek in zijn nieuwe Red Bull, maar Mercedes was wederom ijzersterk. En speelde Ferrari verstoppertje of zijn er echt problemen? Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen behandelen dit en nog veel meer in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast, die hieronder te luisteren is.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

0 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-Podcast In de titelstrijd met Verstappen zijn de Mercedes-excuses op