Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

F1-baas zwaar gefrustreerd vanwege getouwtrek om GP in Miami

Formule 1-baas Chase Carey erkent gefrustreerd te zijn door de vele vertragingen rond de organisatie van een Grand Prix in Miami. Nog altijd staat de gedroomde Formule 1-race niet op de kalender. “Het is een verhaal van de lange adem.”

Grand Prix Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © F1 Miami Grand Prix

Liberty Media poogt al een aantal jaren een Formule 1-race in Florida (USA) van de grond te tillen, maar stuit telkens op tegenwerking. Met name omwonenden van het Hard Rock Stadium in Miami werpen telkens nieuwe bezwaren op. Zij vrezen voor verkeershinder en geluidsoverlast. De organisatie van de GP heeft al verschillende malen de plannen aangepast. Zo voert het beoogde circuit niet langer over de openbare weg en tijdens schooltijden wordt er niet gereden.

"We wisten dat het enige tijd zou gaan kosten", zo verzucht Carey in gesprek met Autosport. "Het duurt zonder meer langer dan we hadden gedacht. Het is frustrerend omdat we er veel tijd in steken en de materie complex is. We gaan er van uit dat we over een jaar of vijf tot tien na nu een markt van betekenis hebben in de VS. Dus een maand of twaalf extra vertraging is in dat licht niet bijzonder, maar dat maakt het niet minder frustrerend."

Tegelijkertijd zou de legendarische Amerikaanse teambaas Roger Penske de Formule 1 dolgraag zien terugkeren naar Indianapolis, dat tussen 2000 en 2007 als gastheer was van de Grand Prix van Amerika. Penske is sinds kort eigenaar van de beroemde Brickyard. "Ik ken de Penskes en heb contact gehad met ze. Ik kende ze al voordat ze Indianapolis hadden gekocht", vertelt Carey. "Indianapolis is een iconisch circuit. Indy maakt niet voor niets deel uit van de Triple Crown, samen met Monte-Carlo en Le Mans. Het is een bijzondere plek voor de autosport. Ik ga niet in op de inhoud van de gesprekken, maar ik ben op de hoogte van hun interesse."

Max Verstappen kende een uitstekende testweek in zijn nieuwe Red Bull, maar Mercedes was wederom ijzersterk. En speelde Ferrari verstoppertje of zijn er echt problemen? Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen behandelen dit en nog veel meer in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast, die hieronder te luisteren is.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde