Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1 bemiddelde tussen Red Bull en Sky Sports

Als Red Bull komend weekend in het kader van de Formule 1 Grand Prix van Brazilië de pers weer te woord staat, zal het Sky Sports niet overslaan. De boycot is ten einde, tot groot genoegen van ook de Formule 1.

Tijdens het Formule 1-weekend in Mexico liet Red Bull de mensen van Sky Sports links liggen. Dit naar aanleiding van in de ogen van Red Bull denigrerende opmerkingen van Sky-verslaggever Ted Kravitz. In Brazilië echter zal Red Bull Sky weer van dienst zijn, zo gaf teambaas Christian Horner in Mexico al te kennen, al moet nog blijken in welke mate. Dat zal de Formule 1 tevreden stellen, want de organisatie zat behoorlijk met de kwestie in de maag. RacingNews365 heef dan ook begrepen dat F1 heeft geprobeerd te bemiddelen in de kwestie, omdat het natuurlijk zijn weerslag had op het uitzendschema.

Meer onvrede onder F1-teams

Overigens slaagde de boycot slechts deels, aangezien de interviews van de F1 zelf gedeeld worden met de diverse uitzendgerechtigden, waardoor ook Sky 'gewoon' reactie van Red Bull in de huiskamers kon brengen. Bovendien was Red Bull niet het enige team dat problemen had met Sky. Haas F1 was niet te spreken over Sky Duitsland, mogelijk na deze uitlatingen van Ralf Schumacher , terwijl Ferrari niet happy was met bepaalde verslaggevingen van Sky Italië. Naar verluidt was ook de FIA bepaald niet onder de indruk van het relaas van Schumacher. Britse media melden tevens dat de hoogste Sky Sports-baas, Billy McGinty, vandaag (maandag) een bezoek brengt aan Red Bull in Milton Keynes in een poging tot verzoening. RacingNews365 heeft Red Bull om een reactie gevraagd.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media