Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 2026

F1 en FIA dolblij met metamorfose Formule 1: "Dit is de toekomst van de autosport!"

Het hoge woord is er uit. In 2026 gaat de Formule 1 aan de slag met een compleet nieuw reglement en daar zijn ze bij de FIA én de Formule 1 maar al te blij mee.

Domenicali and Ben Sulayem
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nu de Formule 1 eindelijk de regels voor 2026 heeft aangekondigd, valt er bij zowel de FIA als de Formule 1 zelf een last van de schouders af. Mohammed Ben Sulayem, president van de FIA, en Stefano Domenicali, CEO van de Formule 1, reageren op de nieuwe reglementen. Beide partijen zijn erg blij dat ze nu eindelijk vooruit kunnen kijken naar de toekomst.

"Deze aankondiging markeert het begin van de toekomst van de autosport", zo verklaart een zeer blije Ben Sulayem. "Deze nieuwe reglementen vormen de start van een nieuw tijdperk voor de Formule 1, beginnend in 2026. Twee jaar geleden maakten we al de nieuwe regels voor motoren bekend, waarna we de tijd hebben genomen om een goede basis te leggen voor onder meer het chassis. Dit om de nieuwe motoren op een goede manier te integreren in de auto."

Ook Domenicali is erg blij dat de nieuwe reglementen eindelijk bekend zijn. "Deze reglementen vormen de bakermat van een nieuw tijdperk binnen de sport. We kunnen nu uitkijken naar een nieuwe generatie Formule 1-auto's en motoren die onze fans nog betere races gaat brengen. De nieuwe, duurzamere, hybride motor geeft ons een geweldige kans om de wereldwijde auto-industrie vooruit te helpen en een verlaging van de wereldwijde uitstoot te realiseren. Dat is potentieel ook een van de grootste redenen waarom we zoveel verschillende autofabrikanten zullen hebben in 2026!"

Domenicali doelt hierbij op het feit dat in 2026 maar liefst zes autofabrikanten in de Formule 1 actief zullen zijn met een eigen motor. Mercedes, Ferrari, Renault, Honda, Red Bull Powertrains Ford en Audi zullen allemaal een Formule 1-motor bouwen en leveren in 2026.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen