Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2022

F1 haalt uit naar klimaatdemonstranten na levensgevaarlijk protest: 'Niemand heeft dát recht'

Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, heeft zich uitgesproken tegen de demonstraties van een aantal aanwezigen bij de GP van Groot-Brittannië. De toeschouwers betraden het circuit tijdens de openingsronde, wat zorgde voor levensgevaarlijke situaties.

Restart Silverstone 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

In de openingsronde van de GP van Groot-Brittannië, vlak na de hevige crash van Guanyu Zhou, betraden een aantal aanwezigen het circuit van Silverstone. Het waren klimaatactivisten van 'Just Stop Oil', een coalitie die strijdt tegen het gebruik van fossiele brandstoffen.

Hoewel er snel werd ingegrepen en er na de crash van Zhou al met een rode vlag werd gezwaaid, zorgde het voor een levensgevaarlijke situatie.

F1 CEO laakt protestanten

De Formule 1 spreekt zich dan ook fel uit tegen dergelijke acties. CEO Stefano Domenicali laat weten niet gediend te zijn van het protest. "Iedereen heeft het recht om zich uit te spreken tegen bepaalde situaties, maar niemand heeft het recht om levens in gevaar te brengen."

"De actie van een kleine groep mensen was compleet onverantwoordelijk en gevaarlijk. We bedanken de politie voor hun werk en mogen het veiligheidsrisico van de coureurs, de marshals, de fans en de personen zelf nooit onderschatten", aldus Domenicali.

De politie van Northamptonshire laat weten zeven personen te hebben gearresteerd na de protestactie in de openingsronde. Eerder in het weekend had de politie al gewaarschuwd voor een protest. Ze probeerden toen al door te dringen tot de demonstranten en waarschuwden dat het idee zeer gevaarlijk was. Daar hadden deze zeven mensen dus uiteindelijk maling aan.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief