Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2022

F1 haalt uit naar klimaatdemonstranten na levensgevaarlijk protest: 'Niemand heeft dát recht'

Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, heeft zich uitgesproken tegen de demonstraties van een aantal aanwezigen bij de GP van Groot-Brittannië. De toeschouwers betraden het circuit tijdens de openingsronde, wat zorgde voor levensgevaarlijke situaties.

Restart Silverstone 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

In de openingsronde van de GP van Groot-Brittannië, vlak na de hevige crash van Guanyu Zhou, betraden een aantal aanwezigen het circuit van Silverstone. Het waren klimaatactivisten van 'Just Stop Oil', een coalitie die strijdt tegen het gebruik van fossiele brandstoffen.

Hoewel er snel werd ingegrepen en er na de crash van Zhou al met een rode vlag werd gezwaaid, zorgde het voor een levensgevaarlijke situatie.

F1 CEO laakt protestanten

De Formule 1 spreekt zich dan ook fel uit tegen dergelijke acties. CEO Stefano Domenicali laat weten niet gediend te zijn van het protest. "Iedereen heeft het recht om zich uit te spreken tegen bepaalde situaties, maar niemand heeft het recht om levens in gevaar te brengen."

"De actie van een kleine groep mensen was compleet onverantwoordelijk en gevaarlijk. We bedanken de politie voor hun werk en mogen het veiligheidsrisico van de coureurs, de marshals, de fans en de personen zelf nooit onderschatten", aldus Domenicali.

De politie van Northamptonshire laat weten zeven personen te hebben gearresteerd na de protestactie in de openingsronde. Eerder in het weekend had de politie al gewaarschuwd voor een protest. Ze probeerden toen al door te dringen tot de demonstranten en waarschuwden dat het idee zeer gevaarlijk was. Daar hadden deze zeven mensen dus uiteindelijk maling aan.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"