Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

'Gedrag van Hamilton in Abu Dhabi is een overtreding van de sportreglementen'

Formule 1-journalist Dieter Rencken is teleurgesteld in hoe Mercedes zich gedraagt na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi. Het team diende meerdere protesten in en lijkt nu, enkele dagen na de race, nog steeds te willen protesteren.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen won in Abu Dhabi het wereldkampioenschap, maar het team van titelrivaal Lewis Hamilton was het daar niet mee eens. Mercedes diende na afloop van de race een tweetal protesten in bij de FIA. Beide protesten werden afgewezen door de stewards, maar Mercedes heeft aangegeven die beslissing van de stewards te willen aanvechten.

"Ik vind het verder gaan dan onsportief gedrag", zegt Formule 1-journalist Dieter Rencken in de Engelstalige versie van de RacingNews365-podcast. "Misschien weet Toto Wolff niet hoe hij moet verliezen, maar uiteindelijk is dat geen excuus.

"We hebben het hier over wat een mondiale topsport zou moeten zijn en daar moet je je naar gedragen. Ik ben zeer, zeer teleurgesteld in het gedrag van Mercedes", roept de F1-journalist.

Hamilton is ook onsportief

Hamilton toonde zich na afloop van de race erg sportief. De Brit gaf Verstappen een hand en feliciteerde hem, maar volgens Rencken was dit allemaal voor de bühne. De Mercedes-coureur was namelijk niet bij de persconferentie en heeft later ook geen interviews meer gegeven.

"Wat het gedrag van Lewis betreft: het is allemaal goed en wel om iemand op het podium te feliciteren en af en toe een tv-interview te geven op de baan. Maar uiteindelijk worden de moeilijke vragen door de media gesteld en daar was hij niet bij. Dat is een overtreding van het sportreglement", weet de F1-journalist.

Het Mercedes-team is ook niet op komen dagen bij een FIA-fotomoment vlak voor het eindejaars gala. Het lijkt dus alsof de Duitse renstal het complete gala, waar ook de wereldbeker zal worden overhandigd, wil boycotten. Ook dat mag volgens Rencken niet. "In het sportreglement staat dat ze er moeten zijn en ook de persconferenties bij moeten wonen."

Wacht Mercedes met indienen protest?

Mercedes heeft de zondag na afloop van de race aangegeven in protest te willen gaan tegen het besluit van de stewards. Een officieel protest is er echter nog niet gekomen, maar daar heeft het Duitse team ook niet heel veel tijd meer voor.

Als Mercedes voor donderdagavond 16 december geen protest heeft ingediend, is het te laat. Laat nou net op diezelfde avond het officiële prijzengala zijn. Rencken verwacht dat Mercedes gaat wachten met de aankondiging met hun protest tot net voor het gala.

"In het sportreglement staat heel duidelijk dat de ontvanger van de trofee tijdens het prijzengala van de FIA de kampioen is, punt. Dan is het te laat om het te veranderen", oordeelt de F1-journalist.

Grote baas Mercedes zwijgt ook

Rencken vindt het ook frappant dat er vanuit de overkoepelende organisatie van Mercedes geen teken van leven is gegeven. "Het meest veelzeggende is dat er geen enkel antwoord van de CEO van Mercedes, Ola Kallenius, is geweest. Hij is uiteindelijk de baas van Toto Wolff."

"De precieze structuur is iets gecompliceerde maar er staat een driepuntige ster op de voorkant van de auto. Kallenius heeft geen woord gezegd, maar was wel in Abu Dhabi", weet Rencken."Hij heeft de FIA niet veroordeeld en heeft de kampioen niet geprezen, geen enkel woord. Ik vind dat heel vreemd."

Ook interessant:

Perfecte wereldkampioen Verstappen en Red Bull straffen Mercedes genadeloos af

Wat een race! Wat een einde! Max Verstappen is wereldkampioen Formule 1 2021! Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vieren het en praten na over de knotsgekke GP van Abu Dhabi in de nieuwste RacingNews365-podcast!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

133 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"