Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-steward keihard voor Norris: "Waarom laat je het gat open voor Verstappen?!"

Max Verstappen plaatste brutaal zijn Red Bull naast de auto van Lando Norris bij de start van de Grand Prix van de Verenigde Staten. Johnny Herbert, voormalig Formule 1-coureur en tegenwoordig steward bij de FIA, heeft een keihard oordeel in huis voor Norris.

Norris Verstappen USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De start van de Grand Prix van de Verenigde Staten stond in het teken van het duel tussen Max Verstappen en Lando Norris. Verstappen zette zijn auto naast die van polesitter Norris, die daardoor naar de vierde plaats zakte. Johnny Herbert, voormalig Formule 1-coureur en tegenwoordig steward bij de FIA, snapte niets van Norris en laat dat duidelijk merken. 

"Te aardig is een manier om het moment te omschrijven", stelt Herbert tegenover Genting Casino. "Ik denk dat hij niet goed genoeg besefte wat er nodig was om Verstappen te stoppen. Voor mij is het dat hij de deur dicht had kunnen gooien. Laat hem dan een weg om je heen vinden, maar waarom laat je het gat open?! Het is onderdeel van het racebrein om de auto precies juist te positioneren of iemand te blokkeren en hem naar de andere kant te dwingen. De positionering van Norris was niet zoals je die nodig hebt tegen iemand als Max."

Herbert vindt dat Norris er lering uit moet trekken. "Dat is iets wat je nog wel gaat leren. Lando heeft genoeg kwaliteiten in huis en met kleine aanpassingen in zijn races wordt hij een grotere bedreiging. Max is al een bedreiging en doet iets krachtigs sinds hij tot de Formule 1 toetrad: intimidatie. Misschien hebben we dat nog niet gezien bij Lando."

De FIA-steward legt uit wat hij bedoelt. "Lando wist in bocht 1 dat Max er zou zitten. De intimidatie is dan: 'ik moet op het juiste moment op de juiste plaats zijn'. Het is bijna alsof er een soort mini-paniek ontstaat. Als het andersom is, denkt Max dan zo? Nee. Hij heeft het allemaal heel erg onder controle. We hebben het over kleine elementen die van Lando een completere coureur maken. Sommige coureurs bereiken dat net iets later dan andere coureurs."

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Jordan ziet rol Verstappen in vernietigende voorspelling over Norris