Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

F1-team bevestigt verregaande interesse in Sainz

Stake F1 zal vanaf 2026 door het leven gaan als het fabrieksteam van Audi. Dat verhaal is inmiddels wel bekend en dus is het huidige Stake F1 naarstig op zoek naar coureurs die vanaf komend jaar de transitie mee gaan maken. Nico Hulkenberg is al binnen en het team bevestigt nu wie ze graag als tweede man binnen halen.

Sainz Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met de aankondiging van Nico Hulkenberg heeft Stake F1, en dus ook Audi, haar eerste slag geslagen op de rijdersmarkt. Het was een publiek geheim dat het Duitse merk graag Hulkenberg wilde aantrekken als een van de coureurs die in 2026 het debuut van Audi mee gaat maken. De andere naam die al sinds de aankondiging van Audi rondzingt, is die van Carlos Sainz. De Spanjaard is na zijn aanstaande Ferrari-vertrek op zoek naar een stoeltje voor volgend jaar en Stake F1 bevestigt nu dat het maar al te graag Sainz wil aantrekken als teamgenoot van Hulkenberg.

Alunni Bravi, teambaas van Stake F1, steekt het niet langer onder stoelen of banken. Hij vertelt tegenover Autosport over de keuze voor hun tweede coureur: "Alle teams hebben lijstjes met namen. Iedereen weet dat er één topcoureur beschikbaar is en dat is Carlos Sainz. Ik denk dat iedereen momenteel Carlos aan boord wil halen."

"Hij is een van de beste coureurs. Hij laat wekelijks zien erg volwassen te zijn, weet hoe hij een auto moet ontwikkelen en hoe hij het team daarin moet sturen. Tegelijkertijd is hij erg constant en sterk in zowel de kwalificatie als de race. Ik denk dat Ferrari dan ook een van de beste rijdersduo's heeft van dit moment," aldus Bravi. "Wij snappen ook dat wij niet de enige zijn die actief zijn op de rijdersmarkt. Het hangt allemaal af van verschillende factoren."

Geen haast

Eerder kwamen er geruchten naar buiten dat Audi een ultimatum had gesteld aan Sainz. Bravi wil daar niet aan. Volgens hem is Stake F1 momenteel niet gebaat bij een zeer snelle beslissing: "We hebben geen haast, omdat we al één van de zitjes hebben gevuld. Nu hebben we wat meer tijd. We staan nog maar aan het begin van dat proces." Toch geeft Bravi wel toe gesprekken te voeren met verschillende kandidaten: "We spreken met Sainz, maar ook met andere coureurs. Ook met onze huidige rijders."

Zo lijkt er dus nog wel een kans in te zitten voor zowel Bottas als Zhou, al lijkt die kans niet heel erg groot. "De keuze wordt geen gemakkelijke, omdat we momenteel beschikken over twee goede coureurs die al zo'n drie jaar bij ons zijn en goed presteren. Dan heb je nog Carlos en andere coureurs en het feit dat we niet alleen een keuze maken voor 2025, maar ook voor de toekomst van het Audi-fabrieksteam", aldus Bravi.

Volgens Bravi speelt die transitie naar Audi vooral mee als er onderhandelt moet worden over de lengte van het contract: "Het draait onder andere om de duur van het contract en wat wordt de rijderscombinatie. Het is niet alleen de beslissing van één coureur. Alle opties liggen voor ons op tafel, waardoor we kunnen zoeken naar de combinatie die het beste past bij het volledige project."

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco