Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

F1-team blaast oude materialen nieuw leven in op Imola

Visa Cash App RB gaat in aanloop naar de Grand Prix in Imola met een wel heel bijzonder productieproces aan de gang. Het Italiaanse zusterteam van Red Bull gat tijdens haar thuisrace namelijk gebruik maken van mallen van gerecycled carbon voor de productie van hun voorvleugels.

Tsunoda Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Visa Cash App RB (RB) komt in Imola met een wel heel bijzondere update. Het team van Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda zal in Imola voor de dag komen met een voorvleugel die geproduceerd is in mallen van gerecycled carbon. Het carbon is afkomstig van verouderde en kapotte onderdelen die normaal in de prullenbak zouden belanden maar nu een tweede leven krijgen binnen het productieproces.

Volgens RB wordt ongeveer 50% van de uitstoot van een Formule 1-team geproduceerd tijdens het productieproces van mallen. Om dit flink terug te dringen heeft het Italiaanse zusterteam van Red Bull, in samenwerking met Herambiente, deze recycle-oplossing bedacht. Volgens het team past deze ontwikkeling dan ook volledig binnen de doelstellingen van Red Bull: "Het door Herambiente ontwikkelde project voor koolstofvezelrecycling sluit perfect aan bij de doelstellingen van RB en Red Bull GmbH-groep, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot in het wereldkampioenschap Formule 1."

Ook de CEO van Herambiente, Andrea Ramonda, is blij met de samenwerking: "Deze samenwerking heeft een strategische waarde met het oog op het bevorderen van korte en circulaire ketens in Italië en de rest van Europa. Het genereren van koolstofvezel is een baanbrekend project dat goed teamwerk vereist. Elke partner moet zijn middelen en vaardigheden inbrengen, met als gemeenschappelijk doel het genereren van ecologische, economische en sociale voordelen."

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Emilia-Romagna (Imola) staat alweer race nummer zeven op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen zich revancheren en opnieuw de overwinning naar zich toetrekken of weet de concurrentie opnieuw de strijd aan te gaan met Red Bull? Dit en nog veel en veel meer in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Wil je de podcast liever bekijken? Dat kan hier op ons YouTube-kanaal!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"