Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

F1-teambaas neemt zijn hoed af voor Verstappen: "Mij verrast het niet meer"

Zijn er nog mensen verbaasd over de prestaties van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen en het team van Red Bull? Andrea Stella van McLaren in ieder geval niet.

Verstappen win Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de vrije trainingen in het GP-weekend van Abu Dhabi leek het even alsof de poleposition wel eens naar iemand anders dan Max Verstappen zou kunnen gaan. De Nederlander reed geen enkele training de snelste tijd, en even leek het erop dat George Russell of Lando Norris er met de snelste tijd op zaterdag vandoor zou gaan.

In de kwalificatie maakte Norris in zijn laatste ronde van Q3 een klein foutje, waardoor zijn rondetijd niet meer verbeterd kon worden. Maar eerlijk is eerlijk, op de GPS-data was te zien dat Max Verstappen ook zónder het foutje van Norris alsnog de snelste ronde gereden had, legt McLaren-teambaas Andrea Stella aan de pers, waaronder RacingNews365, uit achteraf: "Gebaseerd op de GPS-data reed Verstappen alsnog voor Lando. Dus realistisch gezien zat de ronde dicht in de buurt van de pole, maar hoogstwaarschijnlijk was het niet genoeg."

"Voor mij is dat het echte element"

En dat de drievoudig wereldkampioen er met de snelste tijd vandoor ging in Abu Dhabi, dat verbaast de Italiaanse teambaas helemaal niet: "Zijn we nog steeds verrast dat hij dit soort dingen kan doen? Ik niet."

De Italiaan is onder de indruk van de prestaties van de concurrent: "Verstappen en Red Bull, ik kan er alleen mijn hoed voor afdoen. Niet eens zozeer op het gebied van snelheid, maar de consistentie die zij constant hebben kunnen afleveren. Voor mij is dat het echte element. Ja, hij greep de poleposition soms met een redelijk tijdsverschil, maar vaak zat het veel dichter bij elkaar. Het is de consistentie, dat ze uit de problemen kunnen blijven, hun potentieel kunnen tonen en de lat ontzettend hoog kunnen leggen. In dit opzicht meer dan op de prestaties van de auto."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen