Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

'F1-teams openen de aanval op Red Bull, eisen regelwijzigingen'

Volgens Duitse media wordt er in de Formule 1-paddock met gefronste wenkbrauwen gekeken naar de samenwerking tussen Red Bull en AlphaTauri, omdat het moederteam steeds meer bepaalt wat er bij het tweede team gebeurt.

Op vrijdag was er een bijeenkomst van de F1 Commission in Abu Dhabi. In die commissie zitten alle F1-teams, de F1-bazen en de FIA en worden er allerlei F1-zaken besproken. Zo ging het in het persbericht na afloop van de meeting vooral over nieuwe regels, zoals de opzet van het sprintweekend, het nieuwe kwalificatieformat, bandenwarmers en de ontwikkeling van de 2026-bolides.

Wat niet in het persbericht stond, was de onvrede die er heerste over de samenwerking tussen Red Bull en AlphaTauri, zo meldt het Duitse Motorsport Magazin. Het zou vele teams in de paddock namelijk een doorn in het oog zijn dat Red Bull eigenaar is van beide nu zo waardevolle teams in de Formule 1. Dat is natuurlijk niets nieuws, maar nu de sport immens populair is en de teams waardes van miljarden hebben, is er toch wrok.

Synergie

De twee teams groeiden de laatste jaren wat uit elkaar, maar eerder dit seizoen werd door de nieuwe Red Bull-bazen besloten dat het roer om moest. De twee teams gaan zo nauw mogelijk samen werken, daar waar de reglementen dat toestaan, om zo naar eigen zeggen 'gebruik te maken van alle synergieën'. AlphaTauri moet in de toekomst van het moederbedrijf bijvoorbeeld alle toegestane onderdelen over gaan nemen van Red Bull, om zo de prestaties te verbeteren.

Dat AlphaTauri al tijdens dit seizoen een opmars maakt, zou de concurrentie ook verdacht vinden. Gaat alles wel volgens de regels bij de samenwerking tussen de twee teams? De andere teams zouden in de vergadering hebben gepleit voor nieuwe regels die nauwere samenwerking moeten tegengaan. In die regels zou moeten komen te staan dat elk team zijn eigen windtunnel moet gaan gebruiken. Red Bull en AlphaTauri gebruiken op dit moment dezelfde windtunnel en zijn logischerwijs fel tegen.

Invloed Horner een probleem

Een andere doorn in het oog van de concurrentie zou de invloed van Red Bull-teambaas Christian Horner zijn bij AlphaTauri. De teambaas trekt achter de schermen steeds meer aan de touwtjes en zou zijn macht aan het uitbreiden zijn. Zo is hij op commercieel gebied nauw betrokken bij de nieuwe identiteit die AlphaTauri op de achtergrond aan het opzetten is.

De teambaas zou een marketingbureau dat nauw in contact met Red Bull staat hebben gekoppeld aan AlphaTauri, terwijl de oude partner van AlphaTauri het veld heeft moeten ruimen. Het resultaat zou een nieuwe titelpartner zijn in de vorm van Cash App en VISA, die volgend jaar de naamgever van het zusterteam van Red Bull zouden kunnen zijn, zo schrijft het Duitse medium.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld