Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

F1-zomerstop bezorgde Ricciardo de overwinning

De Grand Prix van Italië van 2021 werd op prachtige wijze gewonnen door Daniel Ricciardo. McLaren-teamgenoot Lando Norris maakte het feestje voor het Britse F1-team compleet door als tweede te eindigen. Ricciardo maakte een lastige seizoenstart mee bij McLaren, maar wist zijn teamgenoot op een cruciaal moment voor te blijven. De basis van de overwinning werd volgens Ricciardo gelegd tijdens de zomerstop in de F1.

Norris Ricciardo Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Lando Norris is tijdens het 2021-seizoen telkens de betere ten opzichte van zijn McLaren-teamgenoot Daniel Ricciardo. Tijdens de Grand Prix van Italië was het echter de Australiër die het Britse talent voor wist te blijven en daarmee zijn achtste GP-overwinning in de Formule 1 wist te boeken. Volgens Ricciardo heeft de jaarlijkse F1-zomerstop een cruciale rol gespeeld in de overwinning op Monza. "Eerlijk gezegd is de zomerstop in augustus onwijs belangrijk geweest voor me. Daar heb ik mezelf kunnen resetten", aldus Ricciardo tegenover onder andere RacingNews365.

"Ik voelde me na de zomerstop direct beter en de drie races na de zomerstop zijn me dan ook goed afgegaan. Het is waanzinnig om op Monza te winnen en ook nog eens de dubbel te veroveren met Lando. Dat maakt het raceweekend in Italië geweldig voor het team. Ik weet dan ook niet goed wat ik moet zeggen en dat gebeurd me niet vaak."

Gedurende de race op Monza kreeg Ricciardo lange tijd te maken met de druk zettende Max Verstappen, wat betekende dat Ricciardo zich absoluut geen fout kon veroorloven. "Verschillende ronden kroop Max naar me toe, maar ik hoefde me nooit echt te verdedigen ten opzichte van hem. Daardoor wist ik dat ik als ik geen fout zou maken, mijn kansen groot zouden zijn om de overwinning te pakken. Het zou namelijk onwijs moeilijk worden voor Max om me te passeren op dat moment."

Door de slechte pitstop van Red Bull, kwam Verstappen in het vervolg van de race echter niet meer in de buurt van Ricciardo en kreeg de Australiër back-up van zijn teamgenoot die de tweede positie had veroverd. "Toen ik na de pitstop weer terug aan de leiding kwam en zag dat Lando achter me reed, had ik het gevoel dat we het moesten afronden vandaag. Zonder pech, moesten we de overwinning boeken en dat is gelukt. Het mooiste daaraan is dat we terug kunnen kijken op een race waar we de overwinning daadwerkelijk hebben verdiend, door op eigen kracht de overwinning te veroveren."

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Tijdschema Hoe laat beginnen de trainingen voor de Formule 1 GP van Spanje?