Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Fenomenale Verstappen verrast zichzelf: “Totaal niet verwacht”

Max Verstappen kende een dramatische vrijdag in Imola. Ook tijdens de derde vrije training ging nog niet alles van een leien dakje, wat de pole position van Verstappen, toch wel verrassend maakte. Ook de Nederlander zelf was verrast.

Verstappen pole Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen was na afloop van de kwalificatie in Imola dolblij met zijn pole position. De Nederlander kende een zware start van het weekend en had ook niet meer echt gerekend op pole position. Toch kwam die er en Verstappen was zelf na afloop eerlijk. Er was in Q3 een bepaaldende factor waardoor hij alsnog een paar honderdste voor de beide McLaren's kon blijven.

"Totaal niet verwacht," vertelt de Nederlander voor de camera van ViaPlay. "Ook vanmorgen was het nog steeds niet goed. Dan maken we nog een paar veranderingen aan de auto en uiteindelijk voelt het dan een stuk beter aan. Het zich dan nog steeds allemaal dicht bij elkaar. Uiteindelijk dat we dan nog pole pakken is erg mooi!"

Verstappen zag zijn snelheid geleidelijk aan toenemen, maar was nog niet overtuigd dat hij voor pole position mee kon strijden: "Het gevoel kwam langzaam weer terug. Ik had meer vertrouwen in de auto en de balans was gewoon iets beter. Dan moet je er natuurlijk wel voor gaan vechten, want de andere hebben ook best wat stappen gezet."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen