© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Fernando Alonso ontvangt 30 plaatsen straf na motorwissel

15 jul. 2017 10:03 Rik Alkema 0 reacties
McLaren en Honda hebben zoals verwacht gekozen voor het vervangen van meerdere motoronderdelen bij Fernando Alonso, die daarvoor 30 plaatsen straf ontvangt. Daardoor moet de Spanjaard niet voor het eerst dit jaar achteraan het veld starten.

Fernando Alonso moet achteraan starten tijdens GP van Engeland

Nog voordat er ook maar één motor werd gestart, stond Alonso al op achterstand. Na een mislukte poging in Oostenrijk mocht Alonso dit weekend wel de 'Spec 3-motor' van Honda gebruiken, wat hem al op vijf plaatsen straf kwam te staan voordat het weekend begonnen was. Zoals verwacht heeft McLaren besloten nog meer onderdelen te vervangen in de motor. Dit levert nog 25 plaatsen straf extra op, maar hierdoor is Alonso voor de komende wedstrijden hopelijk even gevrijwaard van een gridstraf.

Met de 'tactische' zet hoopt het team goed voor de dag te kunnen komen in Hongarije, waar motorvermogen een stuk minder belangrijk is. Het team hoopt op de Hungaroring het schamele aantal van twee WK-punten flink op te hogen.

De vrijdag verliep met gemengde gevoelens voor Alonso. De Spanjaard zette in de tweede vrije training een nette negende tijd neer, maar zat wel maar liefst 1,7 seconden achter de snelste tijd van Valtteri Bottas.

Om 11:00 uur gaan Alonso en collega's de baan op voor de derde vrije training, waarna de kwalificatie om 14:00 uur zal starten. De wedstrijd begint morgen om 14:00 uur Nederlandse tijd.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen