Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso ontvangt 30 plaatsen straf na motorwissel

McLaren en Honda hebben zoals verwacht gekozen voor het vervangen van meerdere motoronderdelen bij Fernando Alonso, die daarvoor 30 plaatsen straf ontvangt. Daardoor moet de Spanjaard niet voor het eerst dit jaar achteraan het veld starten.

Nog voordat er ook maar één motor werd gestart, stond Alonso al op achterstand. Na een mislukte poging in Oostenrijk mocht Alonso dit weekend wel de 'Spec 3-motor' van Honda gebruiken, wat hem al op vijf plaatsen straf kwam te staan voordat het weekend begonnen was. Zoals verwacht heeft McLaren besloten nog meer onderdelen te vervangen in de motor. Dit levert nog 25 plaatsen straf extra op, maar hierdoor is Alonso voor de komende wedstrijden hopelijk even gevrijwaard van een gridstraf. Met de 'tactische' zet hoopt het team goed voor de dag te kunnen komen in Hongarije, waar motorvermogen een stuk minder belangrijk is. Het team hoopt op de Hungaroring het schamele aantal van twee WK-punten flink op te hogen.

De vrijdag verliep met gemengde gevoelens voor Alonso. De Spanjaard zette in de tweede vrije training een nette negende tijd neer, maar zat wel maar liefst 1,7 seconden achter de snelste tijd van Valtteri Bottas. Om 11:00 uur gaan Alonso en collega's de baan op voor de derde vrije training, waarna de kwalificatie om 14:00 uur zal starten. De wedstrijd begint morgen om 14:00 uur Nederlandse tijd.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024