Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-CEO zeer optimistisch na 'moeilijk 2023': "Dat was bemoedigend"

Ferrari-CEO John Elkann kijkt met optimisme naar de toekomst. Het team moet volgens hem wel hard blijven werken om successen te boeken.

Leclerc race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari is langzaam maar zeker aan een opmars begonnen. Vorig jaar liep het niet zoals gehoopt, vooral door bandenslijtage, maar de ommekeer is ingezet. De Scuderia is voorlopig de naaste belager van Red Bull en weet langzaam maar zeker het gat te dichten. Ferrari-CEO John Elkann sprak op een aandeelhoudersvergadering van Ferrari en bevestigt dat het team optimistisch is.

"2023 was een moeilijk seizoen voor Scuderia Ferrari", vertelt Elkann. "Vaak bleef voldoening uit, al was de overwinning in Singapore een bemoedigend teken, net als de twee behaalde podiumplaatsen. Toch weten we dat we onophoudelijk moeten blijven werken. De passie van miljoenen fans over de hele wereld is wat ons drijft om voortdurend te verbeteren."

Een andere inspiratiebron is de overwinning van Ferrari in de 24 uur van Le Mans. Antonio Giovinazzi, Alessandro Pier Guidi en James Calado wisten in 2023 de zege naar zich toe te trekken. "We zijn getuige geweest van een ongelofelijke mijlpaal in de geschiedenis van Ferrari. Het was een onvergetelijke dag, die ons eraan herinnerde hoe belangrijk het is om de moed en nederigheid te vinden om te blijven verbeteren. Er zijn veel aspecten die deze overwinning zo bijzonder maakten. Allereerst markeerde het de succesvolle terugkeer van het merk uit Maranello in het WEC. De overwinning benadrukte de unieke aanpak van Ferrari en zag het hele bedrijf als een team werken om bij te dragen aan het succes van de hypercar."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"