Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Ferrari-coureurs clashen hard: "Hij ging over de schreef"

Charles Leclerc en Carlos Sainz hebben wat uit te praten na de sprintrace in China. De Ferrari-coureurs raakten elkaar in de slotfase en vooral Leclerc is daar pissig over.

Leclerc China FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de slotfase van de sprintrace in China ging het er fel aan toe tussen de Ferrari-coureurs. Charles Leclerc was sneller dan Carlos Sainz, maar had moeite om zijn teamgenoot te passeren. Dat kwam ook omdat Sainz hard verdedigde, ondanks zijn schade na een eerdere touché met Fernando Alonso. Nieuw contact was uiteindelijk het gevolg. Leclerc liet zijn ongenoegen blijken op de radio en legt na afloop uit waarom.

"Ik denk dat hij over de schreef ging", vertelt Leclerc bij Sky Sports. "Maar eerlijk gezegd ben ik vroeger ook weleens over de schreef gegaan en hebben we normaal gesproken een overleg. Dan klaren we de lucht, wat vroeger prima ging. Daar twijfel ik nu ook niet aan, maar hij ging echt over de limiet bij het contact tussen ons. Ik had mijn banden gespaard en beschikte over een goede snelheid. Het is balen dat we de derde positie aan Sergio Perez verliezen. Uiteindelijk eindigen we op de vierde plaats en had het de derde plaats kunnen zijn. Het is wat het is."

Leclerc gaat wel met vertrouwen aan de kwalificatie beginnen. "De kwalificatie gaat een gamechanger zijn. Ik heb er veel werk in gestoken, want de laatste twee kwalificaties gingen niet goed. Ik heb er vertrouwen in dat ik stappen heb gezet. Nu moet ik dat bewijzen."

Excuses

Sainz heeft zo zijn eigen verhaal, maar is wel bereid zijn excuses aan te bieden. "Ik had een goede start en viel Max Verstappen aan. Ik wist dat ik een kans op de zege had als ik Max zou passeren, maar waarschijnlijk sloopte ik mijn banden. Verder was ik aan het managen, totdat ik Fernando Alonso naderde. Ik denk dat ik aan de buitenkant een goede inhaalactie plaatste in bocht 7, waarna hij waarschijnlijk een alles of niets-poging plaatste. Dat kostte ons allebei de race, want ik had schade."

Daarna volgde dus de touché met Leclerc. "Ik gleed rond en deed er alles aan om te verdedigen. Ik zal mijn excuses aanbieden als ik over de schreef ben gegaan, maar iedereen was hard aan het racen. Ik deed mijn best om het onder controle te houden."

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen