Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-coureurs ultravoorzichtig na succesvolle eerste testdag

Met Carlos Sainz was Ferrari het op twee na snelste team tijdens de eerste testdag, maar dat wil volgens hen helemaal niets zeggen.

Sainz Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
In tegenstelling tot Red Bull en Mercedes kozen de andere acht teams, waaronder Ferrari, er wel voor om beide coureurs meters te laten maken tijdens de eerste testdag. In de ochtend mocht Charles Leclerc de spits afbijten, waarna Carlos Sainz na de lunch de baan op ging.

De Spanjaard klokte de derde tijd, achter Max Verstappen en Lando Norris. Sainz was meer dan een seconde langzamer dan Verstappen. Na zijn 69 ronden wilde Sainz nog geen conclusies trekken. "Het was een positieve dag, met 373 kilometer op de teller voor mij."

"Zoals altijd tijdens de testdagen, is het te vroeg om conclusies te trekken, dus we zullen de komende twee dagen gebruiken om te maximaliseren en ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de start van het seizoen. Het voelde goed om weer terug te zien achter het stuur na de winterstop."

Productief

In de ochtend legde Leclerc 64 ronden af voordat hij het stuur overgaf aan zijn teamgenoot. Ook de Monegask houdt voorlopig de boot af en wil na de eerste testdag nog geen uitspraken doen over hoe competitief zijn team dit seizoen zal zijn.

"Onze eerste testochtend was vrij productief, zeker qua afgelegde kilometers. Qua performance is het nog te vroeg om te reageren of iets te concluderen. We hebben alle geplande tests uitgevoerd en alles verloopt vooralsnog zoals verwacht, dus dat is positief. Zo willen we verder gaan en hopelijk komen er nog twee nuttige testdagen aan", aldus Leclerc.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs