Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-coureurs zelfverzekerd over strijd met Red Bull in de regen

Bij het kamp van Red Bull zijn ze nog niet geheel tevreden over de prestaties op Suzuka, maar bij concurrent Ferrari zijn de coureurs wat positiever gestemd.

Tijdens de eerste vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Japan waren Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc beduidend sneller dan Max Verstappen en Sergio Perez. In de tweede vrije training waren het de Red Bull-coureurs die hoger eindigden in de tijdenlijst, maar tevreden na de vrijdagsessies zijn ze zeker nog niet. Bij Ferrari zijn ze dat wel. De rondetijden moeten nog verder omlaag, maar het gevoel in de auto is volgens Leclerc zeer goed. "Het was een goede dag vandaag en het gevoel in de auto was ook goed. Morgen moeten we de puntjes op de i zetten, maar over het algemeen heb ik er een goed gevoel bij", zo trapt hij af na de tweede vrije training. "De laatste training was erg lastig met de banden en er valt nog genoeg te leren voor de race, maar het was een positieve vrijdag. In de derde vrije training moeten we ervoor zorgen dat we ons snel kunnen aanpassen aan de veranderende weersomstandigheden. Vanuit daar gaan we zien wat allemaal mogelijk is hier."

Sainz: "Red Bull is overal snel, maar dat zijn wij ook"

Ferrari-teamgenoot Sainz is productief geweest op het kletsnatte Suzuka. "De weersomstandigheden bleven ongeveer hetzelfde en daardoor konden we wat tests afwerken. We rijden vrijwel nooit in deze omstandigheden en nu konden we het een en ander uitproberen. Dat is natuurlijk altijd interessant in het natte weer en je leert er veel van, vooral na het natte Singapore." In de regen heeft de Spanjaard genoten. "Het was een leuke dag en dat was ook even belangrijk na een lastige race in Singapore. Het was belangrijk om in deze weersomstandigheden de auto weer volledig te leren kennen en ik kon mijn ritme hier ook weer vinden. Ik was snel en we zijn weer waar we willen zijn", aldus een tevreden Sainz. Of ze de strijd met Red Bull aan kunnen gaan op het 'thuiscircuit' van Honda? "Ik denk dat Red Bull overal snel is. Nat, droog, een snel of langzaam circuit, rechte stukken of bochten... ze zijn overal snel met hun pakket. Maar dat zijn wij ook. Het zit hem dit weekend in wie die laatste tiende van een seconde gaat vinden, maar dat zullen we zien."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024