Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari-coureurs zelfverzekerd over strijd met Red Bull in de regen

Bij het kamp van Red Bull zijn ze nog niet geheel tevreden over de prestaties op Suzuka, maar bij concurrent Ferrari zijn de coureurs wat positiever gestemd.

Leclerc Japan wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Tijdens de eerste vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Japan waren Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc beduidend sneller dan Max Verstappen en Sergio Perez. In de tweede vrije training waren het de Red Bull-coureurs die hoger eindigden in de tijdenlijst, maar tevreden na de vrijdagsessies zijn ze zeker nog niet.

Bij Ferrari zijn ze dat wel. De rondetijden moeten nog verder omlaag, maar het gevoel in de auto is volgens Leclerc zeer goed. "Het was een goede dag vandaag en het gevoel in de auto was ook goed. Morgen moeten we de puntjes op de i zetten, maar over het algemeen heb ik er een goed gevoel bij", zo trapt hij af na de tweede vrije training.

"De laatste training was erg lastig met de banden en er valt nog genoeg te leren voor de race, maar het was een positieve vrijdag. In de derde vrije training moeten we ervoor zorgen dat we ons snel kunnen aanpassen aan de veranderende weersomstandigheden. Vanuit daar gaan we zien wat allemaal mogelijk is hier."

Sainz: "Red Bull is overal snel, maar dat zijn wij ook"

Ferrari-teamgenoot Sainz is productief geweest op het kletsnatte Suzuka. "De weersomstandigheden bleven ongeveer hetzelfde en daardoor konden we wat tests afwerken. We rijden vrijwel nooit in deze omstandigheden en nu konden we het een en ander uitproberen. Dat is natuurlijk altijd interessant in het natte weer en je leert er veel van, vooral na het natte Singapore."

In de regen heeft de Spanjaard genoten. "Het was een leuke dag en dat was ook even belangrijk na een lastige race in Singapore. Het was belangrijk om in deze weersomstandigheden de auto weer volledig te leren kennen en ik kon mijn ritme hier ook weer vinden. Ik was snel en we zijn weer waar we willen zijn", aldus een tevreden Sainz.

Of ze de strijd met Red Bull aan kunnen gaan op het 'thuiscircuit' van Honda? "Ik denk dat Red Bull overal snel is. Nat, droog, een snel of langzaam circuit, rechte stukken of bochten... ze zijn overal snel met hun pakket. Maar dat zijn wij ook. Het zit hem dit weekend in wie die laatste tiende van een seconde gaat vinden, maar dat zullen we zien."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"