Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari doet een opvallende onthulling over haar motor

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft toegegeven dat Ferrari haar krachtbron naarmate het seizoen vorderde terug heeft moeten schroeven om meer problemen te voorkomen.

Leclerc Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het seizoen zit erop en we kunnen concluderen dat Red Bull de overduidelijke winnaar is. Maar Ferrari leek in de eerste helft van het seizoen, en vooral in de eerste paar races, het te kloppen team te zijn. De Italiaanse renstal kampte echter met een groot probleem: de betrouwbaarheid van de Italiaanse krachtbron.

Meerdere malen in de eerste seizoenshelft zei de motor 'plof' waardoor Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz kostbare punten misliepen. Het drukte een grote stempel op het imago van Ferrari in de koningsklasse van de autosport. Uiteindelijk gingen er zoveel Ferrari-motoren kapot dat beide Ferrari-coureurs het dubbele aantal toegestane motoren hebben gebruikt dit seizoen.

Of ze een gooi konden doen naar de coureurs- of constructeurstitel als ze de betrouwbaarheidsproblemen niet hadden gehad, dat is nog maar de vraag, aangezien er meerdere dingen niet helemaal lekker liepen bij de Italiaanse renstal. Maar feit blijft dat het ze wel veel pijn en moeite had gescheeld.

			© XPBimages
	© XPBimages

Minder problemen, minder performance

Naarmate het seizoen vorderde ging het wat betreft de krachtbron beter. Althans, die ging niet tot nauwelijks meer stuk. En daar is een logische verklaring voor. "We moesten de motor een beetje terugschroeven", onthult Mattia Binotto aan onder andere aan RacingNews365 nu het seizoen ten einde is.

Het terugschroeven van de motor zorgt er natuurlijk voor dat deze minder snel kapot gaat, maar het resulteert natuurlijk ook in een verlies van performance. Tijdens de Grand Prix van Mexico was dat heel duidelijk te merken. Het circuit ligt namelijk ruim 2 kilometer boven zeeniveau en dus is de lucht dunner en moet de turbo harder gaan 'werken'. Dat zorgt er weer voor dat de motor heter wordt dan normaal en dat betekent een grotere kans op motorproblemen.

Ferrari nam het zekere voor het onzekere en schroefde de motor terug. Los van het rare geluid dat de Ferrari-motor geluid maakte tijdens die race, verloor het dus ook snelheid en mede daardoor finishten beide Ferrari's maar liefst een minuut achter racewinnaar Max Verstappen.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"