Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari hekelt 'inconsistente' FIA: 'We worden dit seizoen benadeeld'

Mattia Binotto is niet tevreden over het handelen van de FIA dit Formule 1-seizoen. De teambaas van Ferrari klaagt over inconsistent handelen, bijvoorbeeld bij een incident met de Red Bull-coureurs in Monaco.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto is, terugkijkend op de eerste zeven races van het Formule 1-seizoen, niet tevreden over het handelen van de FIA. De Italiaan vindt dat zijn team wordt benadeeld door het bestuursorgaan van de autosport. Ook zit er volgens Binotto te weinig ervaring bij de wedstrijdleiders. Tegenover onder meer RacingNews365 legt de Ferrari-teambaas uit dat er enigszins begrip is voor het gemis aan ervaring. "Het is zeker geen makkelijke baan. Deze mensen hebben meer ervaring nodig en dat leer je niet gelijk tijdens de eerste race, maar als we naar de start van het seizoen kijken, dan kunnen wij als Ferrari niet blij zijn." "Ik denk dat we vaak zijn benadeeld", aldus Binotto, die vindt dat er 'inconsistente keuzes' zijn gemaakt. Als voorbeeld noemt hij de gebeurtenissen in Monaco, waarbij Max Verstappen en Sergio Perez geen straf kregen na het vermoedelijk overschrijden van de lijn aan het einde van de pitstraat. "Dit is iets waar we niet blij mee zijn, we protesteerden dan ook om te laten zien dat we het er niet mee eens zijn." "We denken nog steeds dat het niet de juiste keuze was. Ze moesten later voor deze race in Bakoe de event notes aanpassen, ze hebben de pit entry aangepast en ik denk dat ze het er zelfs over hadden om de International Sporting Code aan te passen."

Binotto benadrukt: 'Niets tegen Red Bull'

Ferrari protesteerde tegen de uitslag van de GP van Monaco, die Perez won en waarin Verstappen derde werd, maar Binotto benadrukt dat ze geen conflict hebben met Red Bull. "Er was duidelijk inconsistentie in Monaco. Maar we accepteren heten zijn dan ook niet in beroep gegaan." "Het is ook niets tegen Red Bull. Het is een eerlijk gevecht tussen de twee teams, maar we zijn niet blij met de keuzes die zijn gemaakt (door de FIA, red.)." Na de gebeurtenissen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi in 2021 is de FIA-structuur op de schop gegaan. Wedstrijdleider Michael Masi moest plaats maken voor twee nieuwe wedstrijdleiders, Niels Wittich en Eduardo Freitas.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"