Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Antonio Giovinazzi

Ferrari hoopt op Giovinazzi maar kan niks garanderen: "Keuze van het team"

Antonio Giovinazzi hoopt volgend jaar aan zijn vierde seizoen bij Alfa Romeo te beginnen, maar voorlopig is het nog onduidelijk of we de Italiaan volgend F1-seizoen nog terug zien op de grid. De kans is namelijk aanwezig dat Giovinazzi bezig is aan zijn laatste seizoen in de Formule 1.

Giovinazzi  Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Als het aan Ferrari ligt, rijdt Antonio Giovinazzi volgend F1-seizoen nog altijd in de koningsklasse van de Formule 1. Toch bestaat er een grote kans dat we de Italiaan vanaf volgend seizoen niet meer terugzien in de Formule 1. Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur is namelijk nog niet duidelijk over de kansen van Giovinazzi wat betreft een contractverlenging. De Fransman heeft daarnaast aangeven tot en met het einde van september de tijd te willen nemen om de talenten in de opstapklassen een kans te geven om zich te bewijzen. Daardoor kan het zomaar zijn dat 'Gio' plaats moet maken voor een talent als Guanyu Zhou of Theo Pourchaire, die op dit moment beide uitkomen in de Formule 2.

"Antonio is nog altijd onze reservecoureur en hoort bij de Ferrari-familie", spreekt Mattia Binotto zich uit over de situatie van Giovinazzi tegenover onder andere RacingNews365. "Maar uiteindelijk is het de keuze van het team om te beslissen wie ervoor ze zal rijden. Voor ons zou het fantastisch zijn wanneer Antonio ook volgend jaar voor Alfa Romeo zou rijden. We denken dat hij een goede coureur is en dat hij een zitje in de Formule 1 verdient. Alleen kunnen we geen druk uitoefenen bij Alfa Romeo."

"We zijn de power-unit leverancier van Alfa Romeo en daarom houden we contact over het partnership dat we hebben. In de constructie die we hebben zullen we ook altijd de coureurs mee evalueren", woorden waarmee Binotto Giovinazzi nog enigszins wat hoop geeft. Toch lijkt de sleutel niet meer in de handen van de 27-jarige coureur te liggen en zal hij moeten afwachten over wat de beslissing van Vasseur zal zijn.

Zelf liet Giovinazzi tijdens de Grand Prix van Nederland aan RacingNews365 weten dat hij zich nog volledig focust op een carrière in de Formule 1.

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Tijdschema Hoe laat beginnen de trainingen voor de Formule 1 GP van Spanje?