Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mattia Binotto

Ferrari huiverig voor 'superieure capaciteiten' Red Bull

Tijdens de GP van Emilia-Romagna werd duidelijk hoe snel Red Bull terug kan slaan in het wereldkampioenschap Formule 1. Ferrari lijkt nog het te kloppen team te zijn, maar teambaas Mattia Binotto waarschuwt alvast voor de sterke ontwikkelingscapaciteiten van de concurrent.

Leclerc Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na twee pijnlijke jaren die Ferrari moest opofferen om weer mee te doen aan de voorkant van het veld, is het ze gelukt om het te kloppen team te zijn. Althans, dat waren ze tijdens de openingsraces van het seizoen. Nu Red Bull een upgrade heeft meegenomen naar Imola en hier ineens een dominant weekend kende, is het nog maar de vraag wie nu de snelste bolide heeft.

Toch kan teambaas Mattia Binotto niet anders dan tevreden zijn over de progressie van het team. Na de eerste vier races van het seizoen leidt de Scuderia in zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap. Binotto is in de jaren zonder titelkansen nooit de motivatie kwijtgeraakt. "Ik wist dat ik Maranello had", zegt hij tegen Corriere Della Serra. "We hebben alle ingrediënten om competitief te zijn."

"Ik wist ook dat we twee seizoenen zouden moeten opofferen om weer een kans te krijgen met de nieuwe reglementen." Die kans kwam er zeker, want vanaf de eerste kilometers tijdens de wintertests wist Binotto dat ze een razendsnelle Ferrari-bolide hebben gebouwd. "Dat voel je aan. Na de eerste testdag in Barcelona had ik bevestiging hiervan. Soms is er maar één run nodig; als de coureur lacht, dan weet je dat de auto goed is."

Ontwikkelingsoorlog tegen Red Bull wordt een zware opgave

Binotto blijft op zijn hoede voor de prestaties van concurrenten Red Bull en Mercedes, maar de Ferrari-teambaas is vooral huiverig voor het team van Max Verstappen en Sergio Perez. "Zij hebben de superieure capaciteiten om betere updates te maken", weet hij. Red Bull heeft al vaker laten zien zeer sterk te zijn in de ontwikkelingsoorlog. Vaak heeft het team richting het einde van het seizoen grote stappen gemaakt ten opzichte van de concurrenten.

Dit betekent niet dat Binotto het uiteindelijke doel uit het oog verliest. Ferrari wil beide wereldkampioenschappen winnen en niet alleen het coureurskampioenschap. "Het constructeurskampioenschap laat de constantheid van het team zien. Een coureurstitel zou natuurlijk geweldig zijn, maar ik denk dat ons doel hoger ligt."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

6 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull