Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari introduceert sterk aangepaste F1-motor in 2020

Ferrari heeft in 2019 meermaals hoge ogen gegooid met zijn bijzonder krachtige motor, zelf was het nog niet tevreden met wat het tot dusver had bereikt. Voor komend seizoen gaat het ontwerp van de Italiaanse krachtbron zelfs flink op de schop, zo beweert teambaas Mattia Binotto.

Vettel Japan 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het Formule 1-team van Ferrari heeft een duidelijke doelstelling voor komend seizoen: het wil de auto op twee plekken aanzienlijk verbeteren om in 2020 aanspraak te kunnen maken op de wereldtitel. Teambaas Mattia Binotto heeft uit de doeken gedaan wat het precies van plan is voor het aankomende jaar om Mercedes eindelijk te passeren.

"We hebben allereerst aanzienlijke veranderingen aangebracht aan de architectuur van de motor, wat betreft de cilinders", geeft Binotto tegen onder andere Motorsport Total te kennen. "De verandering aan de motor die volgend seizoen geïntroduceerd wordt is een zeer belangrijke."

Hoewel de motor in 2019 niet de zwakke plek is geweest van Ferrari, is het team duidelijk niet van plan om de ontwikkeling op dit gebied achterwege te laten. Echter verwacht Binotto dat het snelheidsvoordeel van Ferrari komend seizoen niet zo groot zal zijn als het dit jaar was. "We rekenen er niet op ook komend seizoen weer voor de andere teams te staan op dit gebied, je weet immers nooit wat de anderen doen", vertelt de teambaas.

De Ferrari-teambaas is dankzij alle gebeurtenissen dit seizoen wel tot de conclusie gekomen dat Ferrari vooral op aerodynamisch gebied het nodige moet veranderen. "Zoals we aan het eind van het seizoen konden zien, is er nog een flink gat dat we moeten dichten", bekent Binotto. "Het concept hebben we al wel vastgesteld, we weten waar we in 2020 naartoe willen en hebben absoluut meer downforce nodig."

Ferrari heeft inmiddels als eerste Formule 1-team bekendgemaakt wanneer het zijn 2020-auto zal onthullen. De Scuderia zal het doek op 11 februari van de nieuwe bolide trekken, iets meer dan een week voor de eerste wintertests beginnen.

Kan Max Verstappen volgend jaar met Red Bull een gooi doen naar de titel? Het panel van de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, bestaande uit autocoureurs Tim en Tom Coronel evenals F1-journalist Ruud Dimmers, sluit het niet uit.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?