Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Ferrari introduceert sterk aangepaste F1-motor in 2020

Ferrari heeft in 2019 meermaals hoge ogen gegooid met zijn bijzonder krachtige motor, zelf was het nog niet tevreden met wat het tot dusver had bereikt. Voor komend seizoen gaat het ontwerp van de Italiaanse krachtbron zelfs flink op de schop, zo beweert teambaas Mattia Binotto.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het Formule 1-team van Ferrari heeft een duidelijke doelstelling voor komend seizoen: het wil de auto op twee plekken aanzienlijk verbeteren om in 2020 aanspraak te kunnen maken op de wereldtitel. Teambaas Mattia Binotto heeft uit de doeken gedaan wat het precies van plan is voor het aankomende jaar om Mercedes eindelijk te passeren.

"We hebben allereerst aanzienlijke veranderingen aangebracht aan de architectuur van de motor, wat betreft de cilinders", geeft Binotto tegen onder andere Motorsport Total te kennen. "De verandering aan de motor die volgend seizoen geïntroduceerd wordt is een zeer belangrijke."

Hoewel de motor in 2019 niet de zwakke plek is geweest van Ferrari, is het team duidelijk niet van plan om de ontwikkeling op dit gebied achterwege te laten. Echter verwacht Binotto dat het snelheidsvoordeel van Ferrari komend seizoen niet zo groot zal zijn als het dit jaar was. "We rekenen er niet op ook komend seizoen weer voor de andere teams te staan op dit gebied, je weet immers nooit wat de anderen doen", vertelt de teambaas.

De Ferrari-teambaas is dankzij alle gebeurtenissen dit seizoen wel tot de conclusie gekomen dat Ferrari vooral op aerodynamisch gebied het nodige moet veranderen. "Zoals we aan het eind van het seizoen konden zien, is er nog een flink gat dat we moeten dichten", bekent Binotto. "Het concept hebben we al wel vastgesteld, we weten waar we in 2020 naartoe willen en hebben absoluut meer downforce nodig."

Ferrari heeft inmiddels als eerste Formule 1-team bekendgemaakt wanneer het zijn 2020-auto zal onthullen. De Scuderia zal het doek op 11 februari van de nieuwe bolide trekken, iets meer dan een week voor de eerste wintertests beginnen.

Kan Max Verstappen volgend jaar met Red Bull een gooi doen naar de titel? Het panel van de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, bestaande uit autocoureurs Tim en Tom Coronel evenals F1-journalist Ruud Dimmers, sluit het niet uit.

2 reacties