Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

'Ferrari kan Schumacher passeren voor in-season test Barcelona'

Na de eerste test van Mick Schumacher voor Ferrari in Bahrein was het de vraag wanneer de Duitser opnieuw in zou gaan stappen. Dat kan echter nog wel even gaan duren.

Na de Grand Prix van Spanje wordt er vier dagen getest, waarbij de teams minstens twee dagen iemand in de auto moeten zetten met minder dan drie Grands Prix ervaring. Mick Schumacher komt daarvoor in aanmerking, maar wordt naar verluidt niet opgetrommeld door Ferrari.

Ferrari heeft immers nog meer rijders opgenomen in de Driver Academy, waaronder de Brit Callum Ilott. Ilott is bevestigd als één van de testcoureurs van Alfa Romeo in de dagen na de Spaanse GP, maar ook Ferrari zou hem wellicht in de auto willen zetten.

"Mick Schumacher maakt deel uit van ons team sinds het begin van dit jaar Ilott al twee jaar langer. Beiden hebben in dit stadium van hun carrière baat bij testkilometers achter het stuur van onze SF90 in testsessies zoals in Bahrein en Spanje", zo liet teambaas Mattia Binotto optekenen in gesprek met het Italiaanse Autosprint.

Mocht Schumacher inderdaad niet in actie komen en Ilott enkel door Alfa Romeo worden opgetrommeld, dan kan Ferrari volgens Motorsport.com nog weleens een verrassing achter de hand hebben. Een andere 'zoon van', Giuliano Alesi is eveneens een Ferrari-protegé, die net als Schumacher in Ilott momenteel actief is in de Formule 2. Als Ferrari alle Formule 2-junioren aan de F1 wil laten ruiken, is dat een logische optie.

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1