Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari komt met groot updatepakket, inclusief Red Bull-achtige sidepods

De verwachte upgrade van Ferrari voor de Formule 1 Grand Prix van Barcelona is toch wat opvallender dan gedacht. De Italiaanse renstal komt met een 'nieuw' concept, dat bij de sidepods enigszins lijkt op het concept van de dominante Red Bull-bolide.

Sainz Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Ferrari kwam in 2022, het jaar waarin de nieuwe Formule 1-reglementen ingingen, met een eigen 'badkuip-concept', waarbij de bovenkant van de sidepods flink 'indeukt' waren. Als je bij wijze van spreken de tuinslang er op zou zetten, zou er zomaar een plas water in kunnen blijven liggen. Het concept verschilde sterk van dat van de concurrenten. Uiteindelijk bleek Red Bull over het winnende concept te beschikken, dit gezien het dominante seizoen van 2022 en het winnen van de zes eerste races van 2023.

Mercedes koos er eerder al voor om met de nieuwe sidepods te ontwerprichting van Red Bull te volgen en ook Ferrari lijkt overstag te zijn. Het is wachten op echt goede afbeeldingen van die nieuwe sidepods, maar duidelijk is dat men af is gestapt van datgene waar ze voorheen sterk in leken te geloven. Ze zouden nu 'min of meer' de filosofie van Red Bull volgen (naar achteren toe aflopend), zo geeft onze technisch analist Paolo Filisetti daarover aan. Later dit weekend zal hij met een uitgebreide technische analyse komen.

Naast nieuwe sidepods introduceert Ferrari ook een nieuwe vloer, die met name vlak voor de achterwielen sterk afwijkt van de vloer waar men voorheen mee reed. Zoals de auto's staan opgesteld in de pitbox lijkt het erop dat de auto van Carlos Sainz voorzien is van de updates en de auto van Charles Leclerc (nog) niet.

Bekijk hieronder de eerste beelden van de nieuwe Ferrari-bolide in Barcelona.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken