Ferrari krijgt mokerslag in Maleisië

02 okt. 2017 11:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Na de zeperd in Singapore volgde wederom een weekend om snel te vergeten in Maleisië. Kimi Raikkonen kon niet eens van start gaan wegens technische problemen. Sebastian Vettel reed een magistrale inhaalrace vanaf de laatste plaats en finishte als vierde.

Ferrari is compleet de weg kwijt

Op vrijdag en zaterdag was Ferrari zeer sterk op het circuit van Sepang tijdens de vrije trainingen. In de kwalificatie ging het al direct mis voor Sebastian Vettel die wegens een probleem met zijn powerunit geen tijd kon noteren. Vanaf een twintigste plaats moest hij de race aanvangen.

Voor de titelstrijd dreigde de volgende zeperd na de GP van Singapore. Daar waren de beide Ferrari's betrokken bij de startcrash en liep Lewis Hamilton 25 punten uit. 

Zondag ging het nog voor de start mis met Kimi Raikkonen. Ook hij kampte met een probleem aan zijn powerunit waardoor hij niet eens van start kon gaan in de race. Dit terwijl Raikkonen zichzelf als tweede had gekwalificeerd. Sebastian Vettel reed ondertussen de race van zijn leven en rukte op naar de vierde plaats.

Bijna had hij het podium te pakken, maar verder dan één aanval op Daniel Ricciardo kwam het niet. Vettel reed meer dan een halve minuut dicht op de Australiër, maar moest in de slotfase van zijn gas wegens een brandstoftekort. Met een vierde plaats verloor hij slechts zes punten op WK-leider Lewis Hamilton.

Tot overmaat van ramp reed Lance Stroll tijdens de uitloopronde tegen de bolide van Sebastian Vettel aan. Hierbij liep de Ferrari veel schade op aan de achterkant. Onder andere de achterwielophanging en achtervleugel braken af. Mogelijk beschadigde daarbij ook de versnellingsbak. Mocht dit het geval zijn dan volgt de volgende domper voor Vettel en wacht hem een gridstraf bij de volgende GP in Japan.

Een seizoen dat tot de zomerstop uitmuntend verliep voor Vettel en Ferrari lijkt nu uit te draaien op een fiasco. De snelheid van de SF70-H was in Maleisië zeer bemoedigend, maar de betrouwbaarheidsproblemen zijn een nieuwe zorg. Wil Vettel zijn vijfde wereldtitel binnenhalen dan heeft hij ook geluk nodig. Momenteel zit alles bij de Duitser tegen. 

Vierendertig punten achterstand met nog vijf races te gaan. In theorie is nog van alles mogelijk voor Vettel. In het constructeurskampioenschap is de strijd al gestreden met een achterstand van 118 punten. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen