Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari merkt op: "Dat gold alleen niet voor Verstappen"

Er was dit Formule 1-seizoen één cruciaal verschil tussen Max Verstappen en de andere coureurs op de startgrid, vindt Ferrari-teambaas Fred Vasseur.

Vasseur Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met drie punten verschil is het Mercedes in Abu Dhabi gelukt om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap te bemachtigen, ten koste van Ferrari. Ondanks dat Ferrari-coureur Charles Leclerc op de tweede plaats finishte, dankzij de vijf seconden tijdstraf voor Sergio Perez, was het geen goede race voor zijn teamgenoot Carlos Sainz. De Spanjaard crashte in de vrije training en kwam in de kwalificatie niet verder dan zestiende startpositie.

Tijdens de race kwam Sainz maar moeilijk naar voren en toen hij uiteindelijk buiten de punten leek te finishen, besloot het team hem naar binnen te halen. Zijn laatste resultaat van het 2023-seizoen is dus een DNF. En dat terwijl Sainz helemaal opgeleefd leek na de zomerstop.

"Ze hadden beide een ander momentum"

Teambaas Fred Vasseur legt uit dat het klopt dat zijn twee coureurs gedurende het seizoen beide op een ander moment hoogte- en dieptepunten ervaarden. "Ze hadden beide een ander momentum gedurende het seizoen", zo begint de Ferrari-teambaas tegenover de pers, inclusief RacingNews365.

"Ik denk dat het klopt dat Carlos erg sterk was na de zomerstop en Charles vloog de laatste zes, zeven races. Over het algemeen is de ontwikkeling die we hebben toegevoegd aan het team een goede geweest."

Het team uit Maranello had bovendien het teleurstellende resultaat van Sainz verwacht in Abu Dhabi. "We moeten in gedachte houden dat de zondag in lijn der verwachtingen was voor Carlos en dat in het algemeen in Singapore en in Monza hij het best wel goed deed."

"Dan is het bijna een ramp"

Volgens de Fransman heeft bovendien elke coureur wel zo zijn hoogte- en dieptepunten gedurende een seizoen. Al was er dit jaar één uitzondering. "Dat soort ups en downs hebben alle teams en coureurs, behalve voor Max Verstappen."

"Iedereen op de grid was weleens down gedurende het seizoen en ik denk dat dit komt omdat het veld erg dicht op elkaar zit. Soms gaat het om een tiende, of anderhalf tienden. En dat is dan als de baan je ligt of de set-up van de wagen dat weekend goed is. Je kan anders zo van P2 naar P10 schieten en dan is het bijna een ramp."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld