Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari presenteert belangrijke auto, de nieuwe F1-75

Van de topteams was Ferrari het tweede team dat de nieuwe Formule 1-bolide voor 2022 onthulde. We zagen een opvallende nieuwe livery, geplakt op de daadwerkelijke raceauto voor het nieuwe seizoen.

Ferrari komt met de presentatie van de nieuwe F1-75 tegemoet aan de wens van vele Formule 1-fans. De livery is vernieuwend in die zin dat men de voor- en achtervleugels volledig zwart heeft gekleurd, wat de wagen een retro uitstraling geeft. Het doet denken aan de fraaie bolides van begin jaren '90.

Kijken we naar het chassis dan zien we dat Ferrari er een eigen interpretatie van de nieuwe regels op na houdt. Ferrari gunde zichzelf ruim de tijd om deze auto te ontwikkelen door de doorontwikkeling van de auto van 2021 al veel eerder stop te zetten dan bijvoorbeeld teams als Red Bull en Mercedes.

In de personen van Charles Leclerc en Carlos Sainz prijken dezelfde coureurs naast de auto als vorig jaar en ook teambaas Mattia Binotto mocht aanblijven. De stijgende lijn lijkt vorig jaar te zijn ingezet en dus zet men voor een groot deel in op continuïteit.

Ferrari 2022 car

De nieuwe Ferrari F1-75

Ferrari presenteerde op donderdag 17 februari de nieuwe F1-75 voor 2022. Met deze auto moet de aansluiting met de top weer gevonden worden. Bekijk de auto in het album hieronder.

Bekijk het album
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten